Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 66
Хората казват понякога, Господи, че беше смело от твоя страна да напишеш това и това миналата седмица. - Смел? Какво означават "смел?" Правилно е! Как можа да не го напишеш?
Карл Хайасън
Съдбата на страната винаги е в нейния народ.
Карл Спителер
Всяка централна банка искаше да доминира над своето правителство чрез способността си да контролира държавните заеми, да манипулира чуждестранните борси, да влияе върху нивото на икономическа активност в страната и да влияе на кооперативни политици чрез последващи икономически награди в света на бизнеса.
Карол Куигли
Доставката на пари в една държава не е била обект на централизиран, отговорен контрол в повечето страни през последните векове.
Карол Куигли
Силите на финансовия капитализъм имаха далечна цел, не по-малко от създаването на световна система за финансов контрол в частни ръце, способна да доминира в политическата система на всяка страна и в икономиката на света като цяло. Тази система трябваше да бъде контролирана по феодален начин от централните банки в света, действайки съгласувано, чрез тайни споразумения, сключвани на чести срещи и конференции.
Карол Куигли
Според енергийната медицина всички ние сме живи исторически книги. Нашите тела съдържат нашите истории – всяка глава, ред и стих от всяко събитие и връзка в живота ни. Докато животът ни се развива, нашето биологично здраве се превръща в живо, дишащо биографично изявление, което предава нашите силни, слаби страни, надежди и страхове.
Каролайн Мис
Има любовник и любим, но тези двамата идват от различни страни.
Карсън Маккълърс
Небето винаги пада или небето винаги е светло. В известен смисъл това наистина е сутрин в Америка и ние не го виждаме. Хората живеят по-дълго, икономиката върви доста добре. От друга страна, има някои начини на мислене в настоящата ситуация, които я карат да изглежда не толкова добре, включително нашите предистории на Междузвездни войни – като законодателен орган, което означава, че говорят много, а не правят много.
Кас Сънстейн
Мисля, че дъгата на историята е дълга и се огъва към справедливостта. И мисля, че това е посланието на Междузвездни войни. Знаете, тъмната страна е в човешкото сърце. А хаосът е много тревожен за отделен човек или за култура, което може да ви доведе до авторитарни лидери. Но дъгата на историята е от дясната страна. Вярвам в това.
Кас Сънстейн
Но ако продължаваме да отричаме, че има проблеми с някои имигранти от мъжки пол, тогава просто ще изгоним хората в обятията на десните популисти. Без невежеството или тривиализацията от страна на всички политически партии нямаше да има Пегида или Алтернатива за Германия.
Алис Шварцер
И любовта беше като прошка - дълбока и търпелива. Щеше да я чака от другата страна.
Алма Катсу
Всяка ще настоява на своето - жените въобще не са способни да чуят другата страна.
Катлийн Уиндзор
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
Заболяването носи мъка на простосмъртния, но ако владетелят е болен, смъртта заплашва страната.
Катрин Фишър
Ако не проведем реформа, страната няма да я бъде. Бездействието е равно на смърт.
Каха Бендукидзе
Да се бориш с Тъмната страна с помощта на тъмната страна - това не е изход.
Кевин Андерсън
Дълго време бях представян като Осама бин Ладен в Интернет и наистина исках да мога да разкажа моята страна на историята. Исках да мога да обясня какво точно съм правил и какво не съм направил на хора, които си мислеха, че ме познават.
Кевин Митник
Само като зачиташ работата и начина на мислене на другата страна, можеш да отвориш път за компромис.
Кейго Хигашино
Не можеш да имаш дете и да останеш девствена... всеки път, когато Селма се опита да каже истината за този епизод от историята на страната си щеше да бъде посрещната само със съчувствени погледи... и объркани усмивки... не й вярваха... мислеха, че защитава честта на семейството си. Тя с възмущение осъзна, че само победителят може да наложи своята истина.
Кенизе Мурад
От една страна знаех, че рискувам живота си, от друга разбрах, че трябва да изкача планините точно за този живот. Решенията ми се ръководят от импулси, които са по-силни и от любовта, и от разума – и на които не мога да влияя.
Килиан Жорнет
Честният поглед към себе си често е болезнен. В крайна сметка тогава трябва да признаем, че напълно заслужаваме адските мъки. Но това е единственият начин да се види необходимостта от покаяние, а това от своя страна отваря пътя към изкуплението. Ето защо не бива да се отчайваме.
Клаус Кенет
Това, което винаги е правило страната ни специална, е, че няма значение откъде идвате; има значение къде отиваш. Нашата работа е да се уверим, че пътеките са отворени както за нашите момчета, така и за нашите момичета.
Кондолиза Райс
Предишна
1
...
65
66
(Текуща)
67
...
77
Следваща