Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 6
Производството на зърнени култури в районите, подхранвани с дъжд, все още остава относително незасегнато от въздействието на зелената революция, но значителни промени и напредък вече стават очевидни в няколко страни.
Норман Борлауг
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
В момента националният бюджет играе много голяма роля в цялата финансова политика на страната ни.
Рагнар Фриш
Всички тези викове за мир, които чуваме в Израел, особено от наша страна, не сближават мира - те само го отблъскват. Ако преследвате мира, той само ви избягва. Това не е теория на игрите; това е историята.
Робърт Ауман
Не мога да събудя голям интерес към която и да е силно цивилизована раса, страна или епоха, включително тази.
Робърт Хауърд
Основателите на нашата страна ценят свободата, а не демокрацията.
Рон Пол
Ако някога дойде време, когато суетни и стремящи се хора ще заемат най-високите места в правителството, страната ни ще се нуждае от опитни патриоти, за да предотврати разрухата.
Самюел Адамс
Когато говорим за борба за страната си, говорим за нашия вот, нашият глас е нашето оръжие.
Сара Пейлин
За по-нататъшно насърчаване на усилията за борба с корупцията, ние трябва да настояваме за успешния опит, придобит чрез дългосрочната антикорупционна практика на партията. Трябва активно да използваме ефективни практики, провеждани от чужди страни по света, и нашето ценно наследство.
Си Дзинпин
Има три главни социални въпроса, с които се бори тази страна: образование, бедност и наркотици. За две от тях, ние говорим, а с третото нищо не правим.
Стивън Содърбърг
Всички ние трябва да погледнем в тъмната страна на нашата природа - там е енергията, страстта. Хората се страхуват от това, защото то държи парчета от нас, които сме заети да отричаме.
Сю Графтън
Японската традиционна архитектура е създадена въз основа на тези условия. Това е причината да имате много висока степен на връзка между външната и вътрешната страна в архитектурата.
Тадао Андо
Всички във всички страни се опитват да свирят джаз.
Телониъс Монк
В истинския диалог и двете страни са готови да се променят.
Тик Нят Хан
Можете да бъдете обезкуражени от провал или можете да се поучите от него. Затова продължете напред и правете грешки, направете всичко, което можете. Защото, не забравяйте, че там ще намерите успех - от другата страна на провала.
Томас Дж. Уотсън
Сатанистите се насърчават да се отдадат на седемте смъртни гряха, тъй като те не трябва да нараняват никого; те са измислени само от християнската църква, за да осигурят вина от страна на нейните последователи.
Антон Шандор Ла Вей
Предполагам, че съм се превърнал в нещо като жив паметник в Португалия. Но аз съм от семейство с корени по целия свят, така че идеята за патриотизъм не е много силна в мен. Моята страна е страната на Чехов, Бетховен, Веласкес - писатели, които харесвам, художници и артисти, на които се възхищавам.
Антонио Лобо Антунеш
Три акорда и истината - това е песента на страната.
Уили Нелсън
Аз съм Американската мечта. Аз съм олицетворението на казаното от Американската мечта. Тя казва, че можете да дойдете от всяка точка и да бъдете всичко, което искате в тази страна. Точно това съм направила.
Упи Голдбърг
От друга страна, воденето на мир като наука, като изкуство е в начален стадий. Но можем да проследим неговия растеж, постоянния му напредък и ще дойде време, когато ще има определени личности, определени да поемат отговорност и ръководство на това движение.
Фредрик Байер
Страна расте в историята не само заради героизма на своите войски на полето на битката, тя расте и когато се обръща към справедливост и право към запазване на своите интереси.
Аристид Бриан
В тази демонстрация естеството на разрушенията на цивилизациите може да бъде обобщено в три точки: провал на творческата сила в малцинството, отговор на оттеглянето на мимезис от страна на мнозинството и последваща загуба на социално единство в обществото като цяло.
Арнолд Джозеф Тойнби
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
77
Следваща