Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 59
Мъка - това е страна, където вечно вали и нищо не расте.
Никола Баро
Средно жените са склонни да осъзнават по-добре своите емоции, да проявяват повече съпричастност и да са по-умели междуличностно. Мъжете, от друга страна, са по-уверени в себе си и оптимисти, адаптират се по-лесно и се справят по-добре със стреса.
Даниъл Голман
Не забравяйте, че съпричастността не трябва да води до съчувствие да се поддавате на изискванията на другата страна - да знаете как се чувства някой не означава да се съгласите с него.
Даниъл Голман
Връзката означава, че обръщаме на децата си нашето внимание, че ги уважаваме достатъчно, за да ги изслушаме, че оценяваме техния принос в решаването на проблеми и че им съобщаваме, че сме на тяхна страна - без значение дали ни харесва начина, по който те действат или не.
Даниъл Сийгъл
Дясната страна на нашия мозък обработва нашите емоции и автобиографични спомени, но лявата ни страна е това, което осмисля тези чувства и спомени.
Даниъл Сийгъл
Спирам да се боря с вътрешните си демони. Сега сме на една и съща страна.
Даринда Джоунс
Прегръщането на тъмната ни страна ни дава нова открита свобода да бъдем с тъмнината в другите. Защото когато мога да обичам всички мен, ще обичам всички вас.
Деби Форд
Колкото повече внимание отделя Хилари Клинтън на страната, толкова по-малко хора я харесват.
Дейвид Брукс
Много хора предпочитат гледната точка на човешката природа, която включва истинска и фалшива страна - с други думи, хората имат една единствена истинска цел, а останалото е украса, укриване или прикриване. Това е интуитивно, но е непълно. Изследването на мозъка изисква по-нюансиран поглед върху човешката природа.
Дейвид Игълман
Отношението е всичко, казват те... и вярвам, че това е истина. Ако се научим да виждаме положителната страна на нещата, тогава ще живеем по-дълго, по-здравословно и щастливо. Един добър начин да го направите е да спрете да се оплаквате и да започнете да бъдете благодарни.
Дейвид Р. Хамилтън
Важното е, че ние решаваме въпроса по начин, който дава възможност на двете страни да почувстват, че техните права са потвърдени.
Дейвид Тримбъл
Както в по-ниските, така и в средните класи мъдреците призовават младите мъже да "помислят", преди да предприемат решителната стъпка. По този начин те насърчават заблудата, че изборът на съпруга или съпруг може да се управлява от определен брой точно претеглящи се плюсове и минуси. Това е груба заблуда от страна на здравия разум.
Дени дьо Ружмон
... Неравенството на хората може да бъде и удоволствие, при условие, че и двете страни го приемат доброволно.
Алберт Санчес Пиньол
Тъмната страна на живота и ужасът от него принадлежаха на свят, който лежеше далеч от собствената му избрана малка атмосфера на книги и мечти.
Алджернън Блекууд
... в сърцето на всеки човек се съхранява карта на неговата родна страна и сърцето няма да му позволи да забрави тази карта.
Алегзандър Маккол Смит
Фройдистката традиция никога няма да умре напълно, защото има няколко добри точки. Например, хората имат мотиви и мисли, за които не знаят. Повечето от когнитивната терапия вече са възприели подобна идея. От друга страна, частта от психоанализата, свързана с взаимоотношенията - където трябва да имате дълбока, емоционална връзка с клиента - мисля, че ще бъде ритната в зъбите един от тези дни.
Албърт Елис
Макроикономиката е анализ на икономиката като цяло, изследване на общото търсене и предлагане. На най-широко ниво макроикономистите искат да разберат защо някои страни растат по-бързо от други и кои правителствени политики могат да помогнат за растежа.
Алекс Беренсън
Предполагам, че съм малко асоциален чудак, определено усъвършенствам уменията си като солист. Това ми даде много повече възможности да соло много лесни маршрути, което от своя страна доста разшири зоната ми на комфорт и ми позволи да се катеря по-тежките неща без въже, което съм правил сега.
Алекс Хонълд
Творчеството е на страната на здравето - не е нещото, което ни влудява; това е способността в нас, която се опитва да ни спаси от лудост.
Джанет Уинтерсън
Че тези хора ще напуснат домовете си, своите култури, семействата си, дори езиците си и ще се впуснат в огромна опасност, рискувайки живота си, всичко за шанса да стигнат до мечтата на някоя далечна страна, която дори не ги иска...
Джанин Къминс
Комунистите трябва да са първите, които се тревожат за другите хора и страната, а последните да се радват.
Джао Дзъян
Родителите и терапевтите предлагат безусловна любов, без да е необходимо тя да бъде върната, но и двете страни растат в любов, разбиране и приемане.
Джед Даймънд
Предишна
1
...
58
59
(Текуща)
60
...
77
Следваща