Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 5
Важно е да бъдеш готов да умреш за страната си; но още по-важно е да бъдеш готов изживееш живота си за нея.
Теодор Рузвелт
Тъпата истина за политиката на изменението на климата е, че никоя страна няма да иска да пожертва икономиката си, за да се справи с това предизвикателство.
Тони Блеър
Това е свободна страна. Хората имат право да ми пишат писма, а аз даже имам право да не им отговарям на тях.
Уилям Фокнър
Всеки път, когато гледаме на нещата не само от другата страна, но и с различни очи - затова вярваме, че те са се променили.
Блез Паскал
Когато имате фактите на своя страна, аргументирайте фактите. Когато имате закона на своя страна, аргументирайте закона. Когато нямаш нито едно, нито друго - викай.
Ал Гор
Този, който не обича своята страна - не може да обича нищо.
Джордж Байрон
Мен винаги ми е била интересна само артистичната страна на живота.
Елтън Джон
Партизанската война се използва от страната, която е подкрепена от мнозинството, но притежава много по-малък брой оръжия за използване в защита срещу потисничество.
Ернесто Че Гевара
Империализмът е победен в много частични битки. Но той остава значителна сила в света и не можем да очакваме окончателното му поражение, освен чрез усилия и жертви от страна на всички нас.
Ернесто Че Гевара
Познаването на страните по света е украшение и храна на човешките умове.
Леонардо да Винчи
Управлението на една монополна компания от търговци е може би най-лошата форма на управление за всяка една страна.
Адам Смит
Човек с истински характер е този, който от една страна си поставя съществено съдържателни цели, а от друга твърдо се придържа към тези цели, понеже неговата индивидуалност би загубила своята същност, ако той бъде принуден да се откаже от тях.
Георг Хегел
Мирът и справедливостта са двете страни на една и съща монета.
Дуайт Айзенхауер
Целта е ясна - сигурност и платежоспособност. Страната има право и на двете.
Дуайт Айзенхауер
Ако нашите проекти за частни къщи трябва да бъдат правилни, ние трябва в началото да вземем под внимание страните и климата, в които са построени.
Витрувий
На някои места има и извори, които имат особеността да дават изящни пеещи гласове на местните жители, както в Тарсус в Магнезия и в други страни от този вид.
Витрувий
Някои извори са киселинни, както при Линкест и в Италия във Велианската страна, при Теано в Кампания и на много други места. Те, когато се използват в напитки, имат силата да разбиват камъни в пикочния мехур, които се образуват в човешкото тяло.
Витрувий
Някои хора наистина казват, че Ератостен не е могъл да направи извод за истинската мярка на земята. Независимо дали е вярно или невярно, това не може да повлияе на истинността на написаното от мен относно определянето на страните, от които духат различните ветрове.
Витрувий
От страна на взаимоотношенията, ако научите хората да реагират активно и конструктивно, когато някой, за когото им е грижа, има победа, това увеличава любовта и приятелството и намалява вероятността от депресия.
Мартин Селигман
Развиващият се свят е пълен с предприемачи и визионери, които с достъп до образование, капитал и кредит ще играят ключова роля в развитието на икономическата ситуация в техните страни.
Мухамад Юнус
Съединените щати: страната, където свободата е статуя.
Никанор Парра
Забравеният свят е съставен предимно от развиващите се страни, където повечето хора, съставляващи повече от петдесет процента от цялото световно население, живеят в бедност, а гладът е постоянен спътник и страхът от глад - непрекъсната заплаха.
Норман Борлауг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
77
Следваща