Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 47
...имаше друго, по-жестоко раждане, когато от една се въплътиха две нации. Чужденец начерта магическа линия на карта и я нарече новата граница; стана река от кръв по земята. И овощните градини, полета, фабрики, предприятия, всички от грешната страна на тази линия, изчезнаха с махване на пръчката на бледия магьосник.
Рохинтън Мистри
Способността да се скрие задкулисната страна на творчеството, неговата работа и пот - това е, по мое мнение, ключът към величието на артиста.
Рудолф Нуреев
Изправям се пред вас като писател, без да има основание да не мога да напиша: наистина се развихрям от страна на държава, култура към култура, докато не почувствам - докато не стана - нищо. Както се случва, така ми харесва.
Рут Прауър Джабвала
Когато погледнете отражението си, никога не знаете кой ви гледа от другата страна.
С. Джей-Джоунс
Разбирам жертвите, които американските военнослужещи и жените са направили, за да защитят свободата и демокрацията в моята страна и по света.
Сай
Не че не харесвах хората; някои от тях бяха интересни и мили. Но дори хубавите не бяха по-завладяващи или важни за мен от другите същества. Тогава, както и сега, за мен хората са само един вид сред милиарди други също толкова ярки и вълнуващи животи. Никога не са ме привличали други деца просто защото са хора. Хората ми изглеждаха доста тормозен вид и аз бях на страната на аутсайдера.
Сай Монтгомъри
Всички ние сме приятни и дружелюбни, но при всеки има чудовищна страна, нали така?
Сид Вишъс
Не можете да победите онези, които искрено вярват, че Бог е на тяхна страна.
Саймън Тойн
Когато счупен резервоар се напълни с вода, той със сигурност ще изтече от всяка страна. Слабите хора, които забогатяват, рядко оставят наследство.
Сакя Пандита
Мисля, че е грешно, че само един процент от хората трябва да притежават деветдесет процента от страната.
Сали Уентуърт
Историята в крайна сметка ни учи на една абсолютна истина: когато хората приемат нещо на вяра без доказателства, те откриват тяхната най-лоша страна.
Сам Харис
Благодаря на Бога, че съм живял, за да видя страната си независима и свободна. Тя може дълго да се радва на своята независимост и свобода, ако иска. Зависи от нейната добродетел.
Самюел Адамс
Така ли беше с всички художници в тази страна? Трябва ли да умрат, за да можем да ги оценим?
Самюел Бьорк
По Божията благодат в нашата страна имаме три скъпоценни блага: свобода на словото, свобода на съвеста и благоразумието никога да не използваме едните и другите.
Марк Твен
Едно от нещата, за които много мисля, е, че съм може би чудесен пример за просветената имиграционна политика на тази страна, където успях да дойда тук, за да уча и след това да остана, да работя и да изградя живот.
Сатя Надела
Моята амбиция по отношение на свързаността не е да летя с балони в националното въздушно пространство на други страни, но мечтата ми е да мога да дам възможност на местните предприемачи да имат евтини решения за свързаност.
Сатя Надела
Бедността в Индия не е заради духовността, а поради това, че не практикуват духовност и не познават техниката за интегриране на духовността с външния живот. Тези, които управляват държавата сега, трябва да го осъзнаят. Индия страда, защото лидерите и хората на страната днес все още нямат единна визия за повдигане на страната като цяло. Те нямат отговор на проблема с населението, нито изглежда има някакво незабавно решение.
Свами Рама
В продължение на десетилетия мъжете от Зона 51 мислеха, че ще отнесат тайните си в гроба. В разгара на Студената война те култивираха анонимност, докато преследваха някои от най-тайните проекти в страната. Теориите за конспирация бяха оставени на популярното въображение.
Ани Джейкъбсън
Русия е страна на несъответствия и всеобща забрава.
Анна Политковская
Нашата Конституция умира, въпреки присъствието в страната за гарант на Конституцията. И ФСБ е назначена за отговорност за нейното погребение.
Анна Политковская
Любовта се ражда сама по себе си, тя по своята същност е импровизация; приятелството от своя страна, напротив, е упорит труд, за него е характерно благоразумието; приятелството е егоизъм на духа, докато любовта е егоизъм на сърцето.
Анри Мюрже
Уважаващите себе си страни не приемат ултиматуми.
Сергей Лавров
Предишна
1
...
46
47
(Текуща)
48
...
77
Следваща