Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 22
Трябва напълно да се посветите на това. Да правиш по-малко ще означава да разочароваш страната си, държавата си, родителите си, учителите си и в крайна сметка себе си. Запомнете това: Единственият добър гражданин е добре образованият гражданин.
Омър Хикъм
Докато в западните страни конституцията просто трябваше да гарантира правата на съществуващо гражданско общество и култура, в Русия тя също трябваше да ги създаде. Тя трябваше да образова обществото – и самата държава - в ценностите и идеите на либералния конституционализъм.
Орландо Файджис
Мирът е безкраен процес, работа на много решения от много хора в много страни. Това е отношение, начин на живот, начин за решаване на проблеми и разрешаване на конфликти.
Оскар Ариас Санчес
Да демилитаризираме страната означава да вземем дълбоко решение. Не е достатъчно да промените името на въоръжените сили. Необходимо е да промените мнението на онези хора, които едва до вчера носеха военна униформа.
Оскар Ариас Санчес
Архитектурата винаги ще изразява техническия и социален прогрес на страната, в която се осъществява. Ако искаме да му дадем човешкото съдържание, което му липсва, трябва да участваме в политическата борба.
Оскар Нимайер
Архитектурата не променя нищо. Винаги е на страната на заможните. Важното е да вярвате, че това може да направи живота по-добър.
Оскар Нимайер
Но вие знаете, както и аз, патриотизъм е дума; и такъв, който обикновено означава или моята страна, правилна или грешна, което е позорно, или моята страна винаги е права, което е глупаво.
Патрик О'Брайън
Знам, че има добра американска полиция. Но аз израснах в страна, където се страхувахме от полицията.
Петер Сис
Доста съм добър в изненадването на приятели и семейство с подаръци. Склонен съм да се насоча към по-сантименталната страна на даването.
Райън Рейнолдс
Едната страна на службата е служенето, но другата страна е създаването на пространство в себе си, където възможностите да дадеш най-доброто от себе си стават осъществими. Ако се освободите от собствената си принуда и алчност от нещата, към които сте обусловени от вашата култура, тогава по-архетипните, по-универсално валидни, по-човешки, по-състрадателни, по-мъдри дейности и мисли могат да дойдат в ума ви и можете да им се посветите по-пълно.
Рейф Мартин
Дясната ми страна е парализирана. Нямам нужда от лекар. Мога да преодолея собствените си проблеми.
Андрю Джонсън
Почти всеки уикенд, аз и съпругата ми водим разговор да живеем в страната. Предполагам, че това е свързано с остаряването и чувството, че искам да хвърля някои от нещата, които съм правил през последните 20 години, и да се върна към корените си.
Андрю Моушън
Застрахователните компании, независимо дали са частни или държавни, трябва да бъдат принудени да плащат за мерки за насърчаване на здравето. От своя страна това ще насърчи лекарите да предлагат такива лечения сериозно.
Андрю Уейл
Аз пиша само за това, което спира дъха или те кара да се смееш. Децата знаят, че аз съм на тяхна страна.
Роалд Дал
Любовта умира по много различни начини и е естествено тревата да изглежда по-зелена от другата страна. Но това не е състезание; има много болка за обикаляне.
Роб Шефийлд
Опитът на демократичните страни с най-напредналите икономики също ни казва, че не се е появил нито един модел, нито дори доминиращ модел; и това, което се появи, е продукт на специалните характеристики и уникалната история на всяка държава.
Робърт Дал
Тъй като интелигентният избор на публични политики изисква както техническо разбиране, така и чувствителност към включените ценности, в съвременните демократични страни се е развила форма на специализирана интелектуална дейност, която има тенденция да комбинира двата аспекта на политиката.
Робърт Дал
Ембаргото на САЩ за търговия на Куба е почти напълно неефективно, тъй като много други страни, включително Европейският съюз, не го спазват.
Робърт Зубрин
Да играеш за страната си е най-доброто нещо, което може да се случи.
Рууд Гулит
Икономическият растеж на дадена страна може да бъде определен като дългосрочно повишаване на капацитета за снабдяване на все по-разнообразни икономически стоки на населението, този нарастващ капацитет, основан на усъвършенстваната технология и институционалните и идеологически настройки, които тя изисква.
Саймън Кузнец
Динамичните движения на съвременния икономически растеж в страните, които влязоха в процеса пред другите, означаваха географско достигане; и последователното разпространение на процеса, улеснено от големи промени в транспорта и комуникацията, означаваше непрекъснато разширяване до по-слабо развитите райони.
Саймън Кузнец
Масовото приложение на технологичните иновации, което представлява голяма част от отличителната същност на съвременния икономически растеж, е тясно свързано с по-нататъшния напредък на науката, от своя страна основа за допълнителен напредък в технологиите.
Саймън Кузнец
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
77
Следваща