Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 2
Не можеш да се бориш срещу бъдещето. Времето е на наша страна.
Уилям Гладстон
За да видим колко преяждаме, стомахът ни се намира на същата страна като очите.
Фаина Раневска
Промените са неминуеми. В прогресивна страна промените са неизменни.
Бенджамин Дизраели
Аз не стоя на страната на черният човек, аз не стоя на страната на белия. Аз стоя на страната на Бог.
Боб Марли
Ако сте неутрални в ситуации на несправедливост, сте избрали страната на потисника. Ако слон е стъпил на опашката на мишката и казвате, че сте неутрален, мишката няма да оцени вашата неутралност.
Дезмънд Туту
Всеки, който се старае да подобри живота на животните, неминуемо се сблъсква с критика от страна на тези, които считат, че подобни усилия се губят неправилно в свят, където страда човечеството.
Джейн Гудол
В споровете, както на война, слабата страна разпалва клади и вдига силен шум, че противника да реши, че тя е по-силна, отколкото е тя всъщност.
Джонатан Суифт
Докато сте готови да умрете за човечеството, животът на вашата страна е безсмъртна.
Джузепе Мацини
Силата не идва от победата. Вашите битки развиват силните ви страни. Когато минавате през трудности и вземате решение да не се предавате, това е именно силата.
Арнолд Шварценегер
Човек, който се отказва да защити своите права, дадени от неговото правителство, заслужава да бъде само роб, и трябва да бъде наказан, като враг на страната си и приятел на нейните недоброжелатели.
Андрю Джаксън
Свободите на нашата страна, свободата на нашата гражданска конституция си струва да се защитаваме при всякакви опасности: И наш дълг е да ги защитаваме срещу всички атаки.
Самюел Адамс
Аз съм за това да се помогне за просперитета на всички страни, защото, когато всички ние сме проспериращи, търговията с всеки става по-ценна за другия.
Уилям Тафт
Мъртвите в Испания са по-мъртви, отколкото всяка друга страна на света.
Федерико Гарсия Лорка
Америка е страна, готова да бъде превзета, всъщност копнее да бъде поета от политически лидери, готови да възстановят демокрацията и доверието в политическия процес.
Ариана Хъфингтън
Първоначално по-богатите страни били тези, на които природата е най-изобилна; сега по-богатите страни - тези, в които човек е най-активен.
Хенри Томас Бъкл
Във всяка битка идва момент, в който и двете страни считат себе си за победени, тогава печели този, който продължава атаката.
Юлисис Грант
Всеки мисли, че Бог е на негова страна, а богатите и могъщите го знаят.
Жан Ануи
Америка е страна, където срещу един долар можеш да се запасиш с аспирин за цял живот, и този запас ще ти стигне за две седмици.
Джон Баримор
Целият прогрес е основан върху универсалното вродено желание от страна на всеки организъм да живее над своите доходи.
Самюел Бътлър
Заболяването от лоша съвест е извън практиката на всички лекари от всички страни по света.
Уилям Гладстон
Страна без публичен дом е като къща без баня и тоалетна.
Марлене Дитрих
Има твърде много страни от некартографираната територия вътре в нас, които би трябвало да се вземат под внимание, когато се обясняват нашите пориви и бури.
Джордж Елиът
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
77
Следваща