Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 19
В повечето страни държавните агенции изостават от търговските организации по отношение на използването на инструментите на електронната епоха.
Бил Гейтс
Божията любов е твърде голяма, за да се ограничи до която и да е страна на конфликт или към някоя религия.
Дезмънд Туту
В моята страна Южна Африка години наред се борихме срещу злата система на апартейда, която разделя човешките същества, деца на един и същи Бог, по расова класификация и след това отказва много от основните права на човека.
Дезмънд Туту
Този, който е превърнал борбата за пари в основна цел на своя живот и е оставил на страна всички други цели, едва ли ще може да влезе в Царството небесно.
Джими Картър
Има два пътя за завоюване на страна. Единия е с меч. Втория е с дългове.
Джон Адамс
Знаете ли как ще опиша икономическата и социалната структура на тази страна? Горната класа държи всички пари, без да плаща данъци. Средната класа плаща всички пари и върши цялата работа. Бедните са там, просто за да плаши средната класа, карайки я да ходи на работа.
Джордж Карлин
Тайната е да не се отказваш от надеждата. Много е трудно да не го направим, защото ако наистина правиш нещо стойностно, мисля, че ще бъдеш избутан до ръба на безнадеждността, преди да преминеш от другата страна.
Джордж Лукас
Моите фондации подкрепят хората в страната, които се грижат за отворено общество. Подкрепям тяхната работа. Така че не аз го правя. Но мога да ги овластя. Мога да ги подкрепя и мога да им помогна.
Джордж Сорос
Обичам своята страна, защото обичам всички страни.
Джузепе Мацини
Ако нашият език, нашите програми, нашите творения не присъстват силно в новите медии, младото поколение на нашата страна ще бъде маргинализирано икономически и културно.
Жак Ширак
В мен няма нищо необичайно. С вас говори човек, който се е родил в проста страна в средата на прости хора. В мен няма нито дълбокомислие, нито ум, нито глупост - просто пич, който има кучета и дом, обича да тренира и който се радва, че е жив.
Жан-Клод Ван Дам
В нито една страна в цивилизованият свят не се отделя така малко внимание на философията, както в Съединените Щати.
Алексис дьо Токвил
Аз се боя от любовта, както се боя от болката. Понеже обратната страна на всяка любов е винаги болка.
Катрин Деньов
В нашата страна, когато нещо не е наред, най-добрият начин да го коригирате е най-бързият начин.
Кен Киси
За да се създаде богатството на една страна, твърде много трябва да бъде превърнато в руини.
Адам Смит
Това, от което се нуждае страната, са няколко създаващи работа изобретатели.
Арнълд Хенри Гласоу
Успехът, вместо да даде свобода на избор, се превръща в начин на живот. Няма нито една страна, в която да съм бил, където хората, когато влезете в стаята и седнете с тях да не ви питат: "А сега какво правите?"
Артър Милър
Ако в съпружеската кавга и двете страни са еднакво неправи, предимство има отбраняващата се страна.
Жан Ростан
Деспотизмът властва единствено над безропотни подчинени. Хората придобиват характер само в свободни страни.
Клод Адриан Хелвеций
Искаш да си изрод - заповядай, ние сме свободна страна. Милиони хора преди тебе са направили подобен избор.
Маргарет Атууд
Може Полша да стане второстепенна страна, само не и страна на второстепенни хора.
Мария Домбровска
Душата се ражда стара и постепенно се подмладява. Това е комичната страна на живота. Тялото се ражда младо и постепенно остарява. Това е трагичната страна на живота.
Оскар Уайлд
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
77
Следваща