Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 18
Най-мъжествена страна е тази, в която най-често се награждава доблестта и най-силно се наказва страхливостта.
Клод Адриан Хелвеций
Бюджетът и политиката на бюджета е първият съзнателен опит от страна на държавата да изгради по-добра и по-научна организация на обществото за работниците в тази страна.
Уинстън Чърчил
Ако работите здраво и играете по правилата, тази страна [Америка] е наистина отворена за вас. Можете да постигнете всичко.
Арнолд Шварценегер
Тази страна не прави разлика между хората, независимо къде сте се родили, независимо кои са били родителите ви, независимо дали не можете, като мене, да говорите английски, докато сте в двайсетте си години.
Арнолд Шварценегер
Не напуснах културизма докато не почувствах, че съм стигнал дотам, докъдето можех да стигна. Същото ще бъде и с моята филмова кариера. Когато почувства, че е дошло подходящото време, ще се отдам на обществено служение. Чувствам, че най-голямата почит идва от хората, служещи на вашата страна.
Арнолд Шварценегер
На масата на преговорите дадоха за десерт няколко страни от третия свят.
Виктор Шендерович
В нашата страна... една класа от хора разпалва войната, а оставя на друга да я води.
Уилям Шърман
Трябва да разберем – като граждани и като правителство, – че всяка една общност в тази страна няма по-важно задължение от образованието на тези, които ще ни заменят.
Колин Пауъл
Най-силната ми страна и най-голямата ми слабост е в това, че не съм способна два пъти да правя едно и също.
Бьорк
Този човек продаде страната си за злато.
Вергилий
Диктатори - малограмотни чиновници. Те не предполагат, че литературата може да им нанесе някаква опасност. Именно затова в някои страни, където е ограничен достъпа до информация, литературата може да се окаже единственият и източник.
Марио Варгас Льоса
Внезапността на скока от хардуер към софтуер не може да доведе до период на анархия и колапс, особено в развитите страни.
Маршал Маклуън
Няма войни на Доброто със Злото, има войни, в които различни страни имат различни интереси.
Анджей Сапковски
Свещен дълг е да обичаме страната, която ни е напоила и накърмила, като родна майка.
Михаил Шолохов
Баща ми можеше да бъде много остроумен, дори ако хуморът винаги беше от по-тъмната страна на иронията.
Морис Сендак
В тази страна има нещо, което е толкова противоположно на разбирането на сложността на децата.
Морис Сендак
Този който спасява своята страна, закон не нарушава.
Наполеон Бонапарт
Нито в една страна продължителното противостоене не следва да се разглежда и възприема като предначертано от съдбата.
Никола Саркози
Искам да дам на хората вкус на Карибите и да им покажа забавната ми страна.
Риана
Аз не съм човек на действието. Силната ми страна са разсъжденията и последващите съжаления.
Робърт Шекли
Ако ме смятате за глупак на основание, че съм безгрижен, тогава аз, от своя страна, се задължавам да не ви смятам за умен само защото имате сериозен вид.
Сидни Смит
Това е свободна страна. Всеки плюе на всеки.
Уилям Фокнър
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
77
Следваща