Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 17
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Внаги обичам да гледам от оптимистичната страна на живота, но съм достатъчно голям реалист, за да знам, че животът е нещо много сложно. Всяко решение в стил Уолт Дисни е погрешно.
Едуард Далбърг
Страната ни е на ръба на пропастта, но благодарение на Президента ще направим крачка напред!
Борис Елцин
Силата на словото е безперделна. Често е достатъчна една удачна дума, която да спре обърната в бягство войска, да превърне поражението в победа и да спаси страната.
Емил дьо Жирарден
Аз загивам за моето отечество. Съвестта ми е чиста. Аз само изпълнявах задълженията си към своята страна, когато се опитвах да се противопоставя на престъпното безразсъдство на Хитлер.
Вилхелм Канарис
Науката в страните, неприятелски настроени към САЩ, се разглежда като стратегическа опасност за САЩ.
Хенри Кисинджър
Идентифицирам се повече с жените, отколкото с мъжете. Предполагам, че имам силна женска страна.
Лени Кравиц
Един на всеки четирима в тази страна страда от умствени разстройства. Помисли си за трима свои близки приятели и ако те изглеждат напълно наред, значи четвъртият си ти.
Ан Ландърс
Аз по-скоро бих написал "Алиса в страната на чудесата", отколкото цялата Енциклопедия Британика.
Стивън Лийкок
Преди всичко творческото мислене е това, което стои в основата на откритията. Трябва да се осмеляваш да мислиш различно, да виждаш нещата от различни страни, за да достигаш по-често до случайна нова идея. Трябва да разработваш дори най-глупавите си идеи и ако правиш това системно, винаги ще се получава нещо полезно.
Симон ван дер Меер
Смятам, че поне един държавник трябва да има глава. И за да се изградят междудържавни отношения, човек трябва да се ръководи не от емоциите, а от фундаменталните интереси на своите страни.
Владимир Путин
Русия не е страна, която се страхува от нещо.
Владимир Путин
Крадливият чиновник е винаги предател на страната си. От него трябва да се боим повече, отколкото от алианса НАТО, от талибаните и марсианците.
Дмитрий Рогозин
В тази страна не може да има 50-50 преданост. Или човек е американец и нищо друго, или не е американец изобщо.
Теодор Рузвелт
Вярвам, че Бразилия е готова да си избере една жена. Защо? Защото бразилските жени са го постигнали. Не съм дошла тук заради себе си, нито заради собствените си заслуги. Ние сме мнозинство тук, в тази страна.
Дилма Русев
Да се преместиш от Уелс в Италия, е все едно да заминеш за друга страна.
Иън Ръш
Че защо да не говоря открито? Вие не говорите ли открито в тази страна (САЩ - бел.прев.)?
Джордж Стайнбренър
Накрая бих съпоставил моите добри дела срещу делата на всеки един в тази страна. На всеки един.
Джордж Стайнбренър
Да стоиш по средата на пътя е много опасно; удря те трафикът и от двете страни.
Маргарет Тачър
Аз не вярвам, че има проблеми в тази страна или в света днес, които не биха могли да бъдат разрешени, ако се обърнем към поученията от Проповедта на планината.
Хари С. Труман
Наблюдава се странно нежелание от страна на повечето хора да признаят, че се наслаждават на живота.
Уилям Лайън Фелпс
Твърдя, че гражданските неподчинения не са нищо друго освен най-нова форма на доброволно сдружение и по този начин те са напълно в унисон със старите традиции на страната.
Хана Аренд
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
77
Следваща