Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 14
Оценявам факта и се гордея с това, че вниманието, което получавам, е предназначено повече за страната ни, отколкото за мен лично.
Юлисис Грант
Всичко правим за вас: каквито песни пеете, такава ще бъде и нашата страна... Рок е не тогава, когато всичко е наред, а тогава, когато нещо е лош! За това трябва да се пее и говори.
Юрий Шевчук
Тези на запад, които отхвърлят репресивността на законите срещу жените в страни като Иран, независимо колко доброкачествени са техните намерения, представят снизходително виждане не само за религията, но и за жените, живеещи в страните с мюсюлманско мнозинство, сякаш желанието за избор и щастието е монополът на жените на запад.
Азар Нафизи
Колкото повече закони приемат правителствата, толкова по-малко индивидуална свобода има. Всеки студент по история ще ви каже това. Тоталитарните страни забраняват почти всичко.
Бил О'Райли
Индия за мен е трудна страна. Това не е моят дом и не може да бъде моят дом; и въпреки това не мога да го отхвърля или да съм безразличен към него; Не мога да пътувам само за забележителностите. Аз съм твърде близък и твърде далечен.
В. С. Найпол
В крайна сметка, само глупостта е едностранчива и истината може да бъде обърната от всяка страна!
Валерий Брюсов
Разбирането на други нации не означава чувство против собствената ви страна. Това е целият проблем с германците. Те могат да видят само собствената си страна, само камбанариите на местната църква. Ако само германската младеж можеше да отиде в чужбина, а младежите от други страни идват в Германия. Винаги трябва да имаш критика, ако искаш да станеш по-добър.
Алберт Кеселринг
Конфликта между законодателна и изпълнителна власт - това е главната интрига на всяка демократическа страна.
Гари Каспаров
...никой, който е преминал през бурята, никога не е съжалявал за пътуването. Никой не стои тук и не желае да се върне от другата страна.
Глен Бек
Нищо в отчитането на историята на една страна не би могло да подведе по-младото поколение, че да представя големи събития по такъв начин, че изглеждат, че са се случили само по себе си.
Густав Щреземан
Рядко получавате удовлетворение, седнали на лек стол. Ако от друга страна работите в градина и тя дава красиви домати, това е добро усещане.
Дан Бютнер
От най-голямо значение е хората и правителствата в много повече страни от нашата да осъзнаят, че е по-опасно да имаш достъп до ядрено оръжие, отколкото да не ги притежаваш.
Алва Мюрдал
Защото, когато те погледнах от другата страна на масата в трапезарията, никой друг не съществуваше. И независимо дали нещо се случва между теб и мен, трябваше да се срещна с теб, за да ми покажеш какво ми липсва.
Дж. Р. Уорд
Всичко, което искате, е от другата страна на страха.
Джак Канфийлд
Искам някой, който е жесток и ще ме обича до смърт и знае, че любовта е силна като смъртта и ще бъде на моя страна завинаги. Искам някой, който ще унищожи и ще бъде унищожен от мен.
Джанет Уинтерсън
Под предателство имам предвид да обещая да бъда на ваша страна, а след това да бъда на някой друг.
Джанет Уинтерсън
Проклятие на тази игра. Как можете да се придържате към игра, когато правилата продължават да се променят? Ще се нарека Алиса и ще играя крокет с фламинго. В Страната на чудесата всички мамят и любовта е Страната на чудесата, нали?
Джанет Уинтерсън
Не е възможно да контролирате външната страна на себе си, докато не усвоите дишането си. Не е възможно да промените нищо, докато не разберете веществото, което искате да промените.
Джанет Уинтерсън
Ако тиранията някога дойде в тази страна, то тя ще е под предлог за борба с външни врагове.
Джеймс Мадисън
Мир, изобилие и удовлетворение царуват през нашите граници, а любимата ни страна представя възвишен морален спектакъл на света.
Джеймс Полк
Страните получават ефективно заплащане по пряк и косвен начин, ако са огромни доставчици на петрол.
Джеймс Улси
Днес пътешественикът на Нил навлиза в страната на чудесата, пред чиито порти се издигат колосалните пирамиди, за които той е виждал може би от най-ранна детска възраст.
Джеймс Хенри Брестед
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
77
Следваща