Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 11
Когато минава на изток, слънцето започва да оказва по-малко влияние върху него и тънка линия на ръба на светлата му страна излъчва блясъка му към земята.
Витрувий
От външната страна на стената трябва да се проектират кули, от които приближаващият враг може да бъде раздразнен с оръжия, от амбразурите на тези кули, отдясно и отляво.
Витрувий
Рефлексията е внимателно и трудоемко мислене и внимателно внимание, насочено към приятния ефект от нечий план. Изобретението, от друга страна, е решаването на сложни проблеми и откриването на нови принципи чрез блясък и гъвкавост.
Витрувий
От друга страна, в човешкото тяло централната точка естествено е пъпът. Защото, ако човек бъде поставен легнал по гръб, с изпънати ръце и крака и чифт пергели, центрирани в пъпа му, пръстите на ръцете и краката на двете му ръце и крака ще докосват обиколката на описаната оттам окръжност.
Витрувий
Когато спътниците му пожелаха да се върнат в страната си и го попитаха какво послание иска да отнесат у дома, той им нареди да кажат следното: че децата трябва да бъдат снабдени с имущество и ресурси от вид, който да може да плува с тях дори от корабокрушение.
Витрувий
Всяка страна на монета има друга страна.
Майрън Сколс
По ирония на съдбата страните от Латинска Америка в своята нестабилност дават на писателите и интелектуалците надеждата, че са необходими.
Мануел Пуиг
В страна като Франция, толкова древна, тяхната история е пълна с изключителни хора, така че те носят тежка тежест на гърба си. Кой би могъл да пише на френски след Марсел Пруст или Флобер?
Мануел Пуиг
Не съм избирал литературата. Тя ме избра. Нямаше решение от моя страна.
Мануел Пуиг
"Възлюбен" - театрално, "любовник" - откровено, "приятел" - неопределено. Нелюбовна страна!
Марина Цветаева
По-своята видимост, художникът действа като медиумно същество, намиращи се в лабиринта от другата страна на времето и пространството в своя път към просветление.
Марсел Дюшан
Но тъй като ние в Съединените щати финансираме дефицита на текущата си сметка, като вземаме заеми в собствената си валута, можем да преминем към по-конкурентен долар без неблагоприятните последици, последвали спада на валутата в други страни.
Мартин Фелдщайн
Ще ви кажа каква беше Жана. Тя беше като пиано в страна, в която всички са отрязали ръцете си.
Анджела Картър
Невидимото е само друга неизследвана страна, нов смел свят.
Анджела Картър
Понижаването на рейтинга на Америка може да послужи като сигнал за събуждане за нейните политици. Това е недвусмислен и силен сигнал за подкопаването на икономическата сила и световната репутация на страната. Това прави спешна необходимостта от възвръщане на инициативата чрез по-добро изготвяне на икономическа политика и по-последователно управление.
Мохамед Ел-Ериан
Когато несигурното бъдеще стане минало, миналото от своя страна става несигурно.
Мохсин Хамид
Да си го кажем направо: щастливо живее на света само този, който напълно е умъртвил някои страни на душата си.
Никола дьо Шамфор
Всичко, което съм правил - съм го правил за човечеството; заради света, в който няма да има унижения и притеснения за бедните от всички страни.
Никола Тесла
Е, чувствам, че нося отговорността да представлявам страната си, където и да съм, и тази отговорност дойде с успеха, който имах през последните няколко години, не само аз, но и цялата група тенисисти, която идва от Сърбия. А спортистите като цяло в този момент са най-големите посланици, които страната ни има.
Новак Джокович
Зелената революция има съвсем различно значение за повечето хора в заможните нации от привилегирования свят, отколкото за тези в развиващите се страни на забравения свят.
Норман Борлауг
Контрастно рязък, в развиващите се страни, представени от Индия, Пакистан и повечето страни от Азия и Африка, седемдесет до осемдесет процента от населението се занимава със земеделие, най-вече на продоволствено ниво.
Норман Борлауг
Разбира се, просто е да се каже, че войната, подобно на други социални или политически злини, е резултат от лошото управление на човешкото общество, което от своя страна се дължи на определени грешки или недостатъци. Но нашата задача е да открием вида грешка или недостатък.
Норман Ейнджъл
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
77
Следваща