Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стана" - страница 7
Не осъзнах, че телевизията е преминала през огромни промени и е станала много прогресивна.
Кийфър Съдърланд
Доброто беше по-трудно от злото. Злите хора знаеха това повече от добрите. Затова станаха зли. Затова им остана. Злото е за онези, които никога не могат да достигнат до истината. Това беше маска за глупост и липса на любов. Дори хората да се смеят на представата за доброта, ако я намират за сантиментална или носталгична, няма значение - това не е нито едно от тези неща, каза той, и трябва да се бори.
Колъм Маккан
Ако дамата падне, кавалерът винаги ще й помогне да стане, глупакът ще мине, а донжуанът ще падне до нея.
Константин Мелихан
Откровеноста е единственият начин да разговаряте с никого, когато станете толкова близки, че живеете в обувките един на друг.
Лоис Макмастър Бюджолд
Всеки мечтае да стане следващият Майкъл Джордан. Аз трябва да доказвам, че аз все още съм Майкъл Джордан.
Майкъл Джордан
Времето лекува скръбта и обидата, защото човек се променя: той вече не е такъв, какъвто е бил. И обиждачът, и обиденият са станали други хора.
Блез Паскал
Ако се държиш все едно си щастлив, ти действително ще станеш по-щастлив.
Дейл Карнеги
Чудовищата от нашето детство нито ще изчезнат, нито са изцяло чудовищни. Нито пък, според скромния ми опит, ще достигнем до нивото на безпристрастност по отношение на нашите родители, колкото и мъдри и възрастни да станем. Да се преструваме означава да се лъжем.
Джон льо Каре
Безверен е този, който казва сбогом, когато пътят стане мрачен.
Джон Роналд Руел Толкин
Ако човек стане след като е паднал - това не е физика, това е характер.
Майк Тайсън
Никое голямо интелектуално постижение не е станало с големи усилия.
Теодор Рузвелт
Топлината е универсален разтворител, който разтапя от нещата тяхната съпротивителна сила и изсмуква и отнема естествената им сила с огнените си издишвания, така че те да станат меки и следователно слаби под нейния блясък.
Витрувий
Винаги има известен скок на вярата, който редакторите са направили със своите автори на научна литература. Ако доверието бъде нарушено, нещата могат да станат много неудобни за писателите и издателя.
А. Скот Бърг
Противно на това, което политиците и религиозните лидери биха искали да вярваме, светът няма да стане по-безопасен, като създава бариери между хората.
Майкъл Палин
Човек живее на земята не а това, да стане богат, а за това, да стане щастлив.
Стендал
Трябва да правим разлика между духовността като цяло, която има за цел да ни направи по-добри хора, и религията. Приемането на религия остава незадължително, но да станеш по-добър човек е от съществено значение.
Матийо Рикар
Когато децата ви станат тийнейджъри, важно е да имате куче, така че поне някой в къщата да е щастлив, когато се върнете у дома.
Нора Ефрон
Това, което никой не разбра тогава, е следното: Единственият начин да постигнеш това, което искаш, да изпълниш мечтите си и да станеш велик, е като изискваш такъв вид внимание. Трябва да го осъществиш.
Огастин Бъроуз
Станах да си тръгна. Нямаше какво повече да се каже. Беше поискал това, което знаеше, че не мога да дам, и аз отказах.
Октавия Е. Бътлър
Атеизмът е начин на смирение. Това е да се мислиш за животно, както сме всъщност и да си позволиш да стане човек.
Андре Конт-Спонвил
На изкуството е необходима философия, също така, както и на философията е необходимо изкуство. А иначе какво би станало с красотата?
Пол Гоген
Какво ще стане, ако всичко, от което се нуждаят всички на света, е да бъдем сигурни в един приятел? Ами ако вие сте този и откажете да произнесете тези прости думи?
Ричард Русо
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
77
Следваща