Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стана" - страница 55
Съвременното ни общество е станало толкова сложно, че само семейството вече не може да учи децата на всичко, от което се нуждаят.
Вирджиния Сатир
За да станете известни, нужно е четиридесет години да се занимавате с живопис, или двадесет години да пишете бестселъри, или десет години да играете главни роли в театъра, или пет години блясък в киното, или в течение на месец ежедневно да четете по телевизията кулинарни рецепти.
Веслав Брудзински
Когато бях дете, мечтаех да стана футболист. Но видимо, аз се опитвах да взема топката с някои неспортсменски начини. Затова и станах боксьор.
Виталий Кличко
Никога няма да стане успешен този, който не е готов да стигне до края или да започне отначало, който се бои да получи това или да нещо да загуби.
Виталий Кличко
Станах смел, защото нямах абсолютно нищо за губене: нито отличия, нито приходи, нито приятели. Трябваше да се озова наново и да разчитам само на себе си, защото не можех да разчитам на никой друг. Моята форма е моето уединение.
Витолд Гомбрович
Всички искаха да станат мои последователи. От този необикновен успех ме обзе ужас. Нагледно видях каква сила има вярата и колко лесно е да я събудиш у хората. Само трябва да знаеш малко повече от онези, дето ти вярват. След това чудесата се правят лесно.
Владимир Бартол
Безграничното доверие може да стане депресиращо, превръщащо се в бреме. Него е нужно да оправдаеш. Него е неудобно да загубиш.
Владимир Солоухин
Всичко, което смятате, че трябва да направите или станете, преди да можете да се освободите, е отричане и отвличане на вниманието от истината, че вече сте свободни.
Алън Коен
Но как да се изгладят бръчките около очите, които станаха по-дълбоки с всеки следващ месец? И не можеше да направи нищо с това, че пепелявата й коса изведнъж започна да става сива.
Владислав Шпилман
Повечето събития стават случайно. Друго нещо, е това че когато гледаш на някои събития станали във времето, ти разбираш: те в значителна степен са променили всичко в течение на твоят живот.
Гавин Екстенс
Прекариатът е днешната масова класа, която е едновременно опасна, отхвърляйки старите политически партийни програми, и трансформираща, искаща да стане достатъчно силна, за да може да се самоотмени, да премахне условията на несигурност и неравенство, които я определят.
Гай Стендинг
По-голямата част от нашите проблеми и сърдечни болки просто ще изчезнат от погледа, само ако можем да си спомним - преди да действаме - че сме станали жертви най-вече от собствените си тенденции.
Гай Финли
Можем да започнем да променяме света около нас, когато сме готови да станем съзнателна част от всичко, което се променя.
Гай Финли
Извънредни резултати се случват само когато дадете най-доброто, което трябва, за да станете най-доброто, което можете да постигнете при най-важната си работа.
Гари Келър
Всеки завръщащ се нюйоркчанин си задава въпроса: Това все още ли е моят град? Имам готов отговор, прикрит в упорито отчаяние: Това е. И ако не е, ще го обичам още повече. Ще го харесам дотам, че отново да стане мой.
Гари Щейнгарт
... безсмислено е да вините другите за това, което е станало с теб.
Гарт Стайн
Политическата ми позиция произтича от това, че съм писател. Що се отнася до мен, политиката и романът са неделим случай и мога категорично да заявя, че станах политически ангажиран, защото съм писател, а не обратното.
Гасан Канафани
Какво ще стане с една нация, която вместо геометри, астрономи, архитекти и минералози да има само богослови и юрисконсулти?
Гаспар де Ховелянос
Надявайки се да станат велики, те също ще станат добри.
Георгий Гуревич
Можете да станете учен само със свръхестествено търпение, свръхестествено постоянство и всепоглъщащата любов към работата.
Георгий Гуревич
Изкуството е престанало да бъде наркотик, то е станало обезболяващо.
Ги Дебор
Президент, който е обременен с неуспешна и непопулярна война и който е загубил доверието на страната, просто вече не може да управлява. Той е предопределен да стане толкова провал, колкото и войната му.
Глен Грийнуолд
Предишна
1
...
54
55
(Текуща)
56
...
77
Следваща