Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стана" - страница 34
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
...Великите народи няма да станат жертва на тази дребнава психология, защото те са велики народи и защото тяхното мерило е велико мерило.
Атанас Буров
Вместо народът в своята цялост да бъде източник на властта, вместо той чрез своите избраници да бъде върховен контрольор на управлението, у нас е станала една дълбока фалшификация, която прави, щото правителството да създава народните представители, щото то да създава хората, които ще го контролират.
Атанас Буров
Лицемерните не могат да простят искреността на чувствата ми. Те дебнат моите летящи стъпки, за да ги окалят и смъкнат долу. Още една усмивка в света искат да угасят. Да стане мрачно и студено като в затвор. Да облечем в черно-белите дни. Да няма нощ с голи, лунни рамене!"
Блага Димитрова
Ако ти си станал необходим на другия, ако си станал неотменима част от въздуха край него, от мислите му, никой не може да те изскубне от живота му.
Блага Димитрова
Време е боговете, които станаха лоши човеци, да се сменят с човеци, които са добри богове.
Ваклуш Толев
За да може естрадният номер да стане гвоздей на програмата, трябва да го набият в главите на зрителите.
Валентин Домил
За да стане светът друг, всеки трябва да бъде самият себе си.
Валентин Домил
Когато природата принудила маймуните да станат хора, те са знаели, че ще се върнат обратно.
Валентин Домил
Ако стовариш греховете си върху дяволите, няма да станеш ангел.
Веселин Георгиев
И малката рибка може да стане голям шаран, ако не я лапне нейният събрат.
Веселин Георгиев
Противогазът може да стане лице на епохата.
Виктор Шендерович
Който не е станал преди всичко човек, той е и лош гражданин.
Висарион Белински
Хвърляйки думите си на вятъра, не чакай, че ще станат крилати.
Владимир Хочински
Едва след като започнала да получава за труда си, маймуната е станала човек.
Генадий Малкин
Ако хората отново станат маймуни, то за тях вече няма да стигнат дървета.
Генадий Малкин
...Страх ме е, когато съдбата става извънредно любезна с мене. Когато жена ти стане много мила – това много често значи, че тя е престанала да бъде само твоя.
Димитър Подвързачов
Този, който иска да стане по-силен от властта, трябва да се научи без страх да гледа в очите на заповедта и да намери начин да измъкне жилото от нея.
Елиас Канети
Който е здрав телесно, може да изтърпи и пек, и студ. Така и този, който е здрав душевно, е в състояние да понесе и гняв, и радост, и печал и всички станали чувства.
Епиктет
Свободният човек се разпорежда само с това, с което може да се разпорежда безпрепятствено. А да се разпорежда безпрепятствено той може само със самия себе си. И затова, ако видиш, че някой човек иска да се разпорежда не със самия себе си, а с други, то знай, че той не е свободен – той е станал роб на своето желание да властва над хората.
Епиктет
Никога не усложнявай нещо, което е просто. Това е една от най-големите житейски мъдрости, които съществуват. Много мъчно приложима. Особено за интелектуалци и романтици. Никога не се проявявай като духовен Херкулес, щом можеш да постигнеш същото с един нов панталон. Така не ядосваш партньора си, той няма защо да напряга сили, за да стане равен с тебе, ти си спокоен, и това което желаеш пада като зряла круша в скута. Никога не трябва да форсираш щастието си."
Ерих Мария Ремарк
Никой не може да ни стане по-чужд от същество, в което сме били влюбени някога."
Ерих Мария Ремарк
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
77
Следваща