Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стана" - страница 31
Никакви разговори за бъдещето и само смутно разбиране на това, което е станало преди.
Ричард Бротиган
Никога не съм срещал някого който като дете е искал да порастне и да стане критик.
Ричард Прайър
За съжаление той е станал научен фанатик и като всички фанатици може да му е трудно.
Робин Кук
В минутата, когато геният стане враг на свободата, той е самоубиец.
Робърт Бърнс
Ако човек винаги слушаше гласът на разума, с него никога не би станало нищо интересно.
Робърт Шекли
Интернет е станал велик понеже, той е открит за всички, няма компания, която да го контролира.
Сергей Брин
Всичко е наред. Нека вашето его ви тласка да бъдете инициатор. Но кажете на егото си, че най-добрият начин да получите нещо изпратено е да оставите други хора да поемат заслугата. Истинската победа за вас (и вашето его) е да видите как нещо се изпраща, а не да получите кредита, когато това стане.
Сет Годин
Ако не знаете как работи, разберете. Ако не сте сигурни дали ще работи, опитайте. Ако няма смисъл, играйте с него, докато стане. Ако не е счупено, счупете го. Ако може да не е вярно, разберете.
Сет Годин
Маркетингът е щедър акт на помагане на другите да станат това, което искат да станат. Това включва създаване на честни истории - истории, които резонират и се разпространяват.
Сет Годин
Никой от писателите не разчита, че неговите книги ще станат бестселъри, но, сами те не осъзнават, как опитват да създадат такава химична реакция на илюзии и разочарования, която в наше време прави бестселър всяка книга.
Сирил Конъли
Несъзнателното не е склад от непотребни желания, а резултат от нравствени конфликти и творчески мъртви зони, станали непоносими за субекта.
Славой Жижек
Не е нужно да си спомняте миналото, което не е способно да стане настояще.
Сьорен Киркегор
Да искаме да станем ангели, докато все още сме на земята... е нелепо.
Тереза Авилска
Само дружбата може да стане този цимента, който да сплоти заедно целия свят.
Удроу Уилсън
Възпитан съм от омраза и страх от свободата. Станах любим. Това е тайната на цялата ми кариера.
Уилям Гладстон
Да станеш актьор е просто. Умението да не се стесняваш да пикаеш в голяма компания - това вече е нещо.
Уилям Дефо
Имам прекрасно семейство. Имам работа, която обичам и прекрасни хора, които ми помагат с нея. Не може да стане по-добро от това.
Уорън Бъфет
За да станеш циник, нужно е да бъдеш умен. За да имаш достатъчно ум да не ставаш, нужно е да си мъдър.
Фани Хърст
Той вече не принадлежеше на себе си, той беше някой друг. Как можеше да бъде никой отново? Как можеше отново да стане себе си?
Ханя Янагихара
Молим ти се, Боже... за сила, решителност и сила на волята, да направиш, вместо просто да се молиш, да станеш, вместо просто да желаеш.
Харолд Кушнер
Представата противоречи на действителността, когато последната е станала сама по себе си противоречива. Хегел казва, че една преобладаваща социална форма може да бъде успешно атакувана от мисълта само ако тази форма е влязла в открито противоречие със собствената си "истина", с други думи, ако вече не може да изпълнява изискванията на собственото си съдържание.
Херберт Маркузе
Във всяка либерална демокрация се е развило въображение за гражданство, в което проекцията в бъдещето е станала по-значима от тежестта на миналото. Това въображение беше превърнато в правни норми, а впоследствие дори проникна в държавната образователна система.[...] Страданието от миналото оправдава цената, която се иска от гражданите в настоящето. Героизмът на отминаващите времена обещава светло бъдеще за индивида, поне със сигурност за нацията. Националната идея се превърна, с помощта на историците, в оптимистична идеология по природа. От там по-специално идва успехът му.
Шломо Занд
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
77
Следваща