Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стана" - страница 29
Само случаят пречи на злоречивия да стане и злодей.
Квинтилиан
Мислещият човек трябва да се бои само от самия себе си, защото трябва да стане единствен и безпощаден съдия на самия себе си.
Василий Ключевски
Най-сигурният начин да поправиш жената е да й покажеш идеала и да й кажеш, че това е нейният портрет. От ревност тя ще поиска да стане негов оригинал и непременно ще й се удаде да се превърне в негово доста сносно копие.
Василий Ключевски
Познавах Дорис Дей още преди да стане девственица.
Оскар Левант
Исках да кажа на света само една дума. Понеже не успях, станах писател.
Станислав Йежи Лец
...Макар да са изписани томове, за да се доказва, че робството е много хубаво нещо, досега не сме чули човек, който да иска да се възползва от това като самият той стане роб.
Ейбрахам Линкълн
Съдбата често слага всичко необходимо за щастието и просперитета в ръцете на един човек... само за да види колко по-нещастен може да стане той с всичко това.
Дон Маркис
Желая ти да станеш това, което можеше да излезе от мене, ако се бях появил на този свят при толкова благоприятни условия. Можеш да оправдаеш, а можеш и да разрушиш най-добрите ми надежди. Може би е неправилно и едновременно с това неразумно да възлагам най-добрите си надежди на друг човек и с това да подкопавам собствения си покой. Но кой друг, ако не природата е виновна за това, че дори и съвсем не слаби хора проявяват бащински слабости.
Хайнрих Маркс
Господин Льорс беше назначен за втори директор. ... През деня господин Льорс даде голям обяд, на който присъствах и аз. Мнозина, с които разговарях, запитаха за тебе и отвсякъде ми пожелаваха благополучие във връзка с това, че господин Виненбрюге е станал твой приятел.
Хайнрих Маркс
Не бях много развълнуван да преспя в ранчото на Буш. Трябваше сам да помисли какво ще стане, ако допусне бивш офицер от разузнаването. Но самият Буш е син на бившия шеф на ЦРУ. Така че бяхме в семейния кръг и се чувствахме добре.
Владимир Путин
Работете по въпроса за промяна на стандартите за строителство на жилищни сгради, предимно жилищни сгради за военнослужещи, и ще започнем с Далечния изток. Обръщам ви внимание на това и желая това да стане бързо и достойно за руските офицери, за да спрат нашите хора да живеят в тези вонящи "хрушчовки".
Владимир Путин
И аз мечтая всички да сме щастливи, всеки един от нас, но как да стане това?
Владимир Путин
Възниква въпросът: ако тази или онази република стане част от Съветския съюз, но получи огромно количество руски земи, традиционни руски исторически територии, и след това внезапно реши да напусне този съюз - добре, тогава поне да излезе с това, което дойде. И не би влачила подаръци от руския народ със себе си.
Владимир Путин
Революциите най-често се извършват не защото едната страна е станала по-просветена, а защото другата е сътворила твърде много глупости.
Антоан дьо Риварол
Ако се готвят да те обесят, поискай чаша вода. Никога не се знае какво може да стане, докато ти я донесат.
Анджей Сапковски
На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това.
Марк Твен
Не ме интересува дали като станете сутрин се миете, дали си слагате грим, дали си решите косата, но вие трябва да носите дрехи – ако искате да изглеждате различни.
Вивиан Уестууд
В Америка президент може да стане всеки - аз станах.
Джералд Форд
Дойдох в Холивуд и за по-малко от десет години станах една от най-големите екшън звезди на всички времена.
Арнолд Шварценегер
Куентин Тарантино иска да работя с него, но няма начин да стане, докато Матю Вон участва във филма.
Клаудия Шифер
Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи.
Умберто Еко
Да обичаш - това означава да бъдеш направен от сълзи и въздишки, от пламък и вярност, докато станеш купчина пепел.
Уилям Шекспир
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
77
Следваща