Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 8
Ужасяващото преживяване и обсебеност от смъртта, когато се запазят в съзнание, се превръщат в разрушителни. Ако говорите за смърт, вие спасявате част от себе си. Но в същото време нещо от вашето реално аз умира, защото обективираните значения губят действителността, която имат в съзнанието.
Емил Чоран
Знатните хора хора в по-голямата си част - театрални маски.
Жан дьо Лафонтен
Ние, възрастните, не разбираме децата, така както ние не разбираме и голяма част от своето детство.
Зигмунд Фройд
Повечето от хората работят голяма част от времето, за да живеят, а незначителното свободно време, оставащо при тях толкова ги тревожи, че те с всички методи се стараят да се избавят от него.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Нашата психика се явява част от обкръжаващият ни свят и нейната тайна е безгранична.
Карл Густав Юнг
Тъмни са пътищата, които висшата ръка ни позволява да изминем тук... нека се придържаме здраво към вярата, че едно по-фино, по-възвишено решение на загадките на земния живот ще присъства, ще стане част от нас.
Карл Фридрих Гаус
Голяма част от живота си ние прекарваме в сън, особено когато бодърстваме.
Карлос Руис Сафон
Докато не преживееш част от живота си, не изпиташ силни разочарования, не се обзаведеш с рани като актьор, ти не струваш нищо.
Кийра Найтли
Има част от мен, която си мисли, че може би продължаваме да съществуваме на място, дори след като сме го напуснали.
Колъм Маккан
Най-големият прогрес в развитието на трудовите производителни сили и значителна част от изкуството, умението и съобразителността, с които той се насочва и прилага, произтичат както изглежда вследствие на разделението на труда.
Адам Смит
Преди да науча, че най-добрата част от живота ми е дошла, тя си отиде.
Ашли Брилиант
Може да не съм като цяло перфектен, но някои части от мене са направо превъзходни.
Ашли Брилиант
Знаеш, че е любов, когато всичко, което искаш, е този човек да бъде щастлив, дори и ако не си част неговото щастие.
Джулия Робъртс
Редът дава необходимата мярка на членовете на произведението, разглеждани поотделно, и симетрично съгласие с пропорциите на цялото. Това е корекция според количеството. Под това имам предвид избора на модули от членовете на самата работа и, като се започне от тези отделни части на членовете, конструирането на цялата работа, за да съответства.
Витрувий
Следователно, тъй като линията на видимост към горната част е по-дълга, това прави тази част да изглежда така, сякаш е облегната назад. Но когато членовете са наклонени напред, както е описано по-горе, те ще изглеждат на наблюдателя като отвесни и перпендикулярни.
Витрувий
Няма нищо, за което един архитект да посвети повече мисъл, отколкото за точните пропорции на сградата си спрямо определена част, избрана за стандарт.
Витрувий
Най-трудната и сложна част от процеса на писане е началото.
А. Б. Йехошуа
Толкова съм благословена да имам такива просветлени родители. Сигурно е било много трудно да гледаш как техният трудоспособен син се затваря в старата си стая през по-голямата част от 20-те си години.
А. Скот Бърг
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
Тази планета изглежда е в толкова жалка форма. И никога не мога да мисля за останалата част от Вселената, без да се върна у дома и да си помисля какви ще са последиците за живота тук, ако наистина имаме някакво категорично доказателство за извънземен живот.
Ан Друян
Част от нея живее в Тенеси. Толкова съм извън кръга. И като човек съм извън кръга. По природа съм в забрава.
Ан Патчет
Това е част от човешката природа, желанието да се промени съзнанието.
Майкъл Полан
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
78
Следваща