Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 69
Когато работя върху една книга, част от въображението ми мисля за следващата.
Алистър Рейнолдс
Като възрастни, когато посещаваме нещо в света, ние ясно осъзнаваме това нещо и изключваме околния свят. Класическата метафора е, че вниманието е като прожектор, осветяващ една част от света, а останалите оставя в тъмнина.
Алисън Гопник
Учените и философите са склонни да се отнасят към знанието, въображението и любовта така, сякаш всички те са много отделни части от човешката природа. Но що се отнася до децата, и трите са дълбоко преплетени. Децата научават истината, като си представят всички начини, по които може да бъде светът, и изпитват тези възможности.
Алисън Гопник
Има част от всички, за която трябва да се погрижим. Отричането, че съществува, не променя истината, а само ви прави много самотни.
Катрин Алрид
Хората губят думи. Изхвърлят ги като бананови кори и ги оставят да изгният. Всеки знае, че корите са най-добрата част.
Катрин Апългейт
Затворих очи. Представих си нашите неща разпръснати на моравата утре. Майка ми беше права, разбира се. Те бяха просто неща. Части от пластмаса и дърво и картон и стомана. Купове атоми. Знаех твърде добре, че в света има хора, които нямат игри за монополи или легла за състезателни коли. Имах покрив над главата си. Имах храна през повечето време. Имах дрехи и одеяла, куче и семейство.
Катрин Апългейт
..., няма никакъв смисъл да се поздравяваш за отглеждането на дете до десетата му годишнина, защото по-голямата част от истинските проблеми тепърва предстоят.
Катрин Банър
Ако всички хора с някаква следа от хомосексуална история или тези, които са били предимно хомосексуални, бяха елиминирани от днешното население, няма причина да се смята, че разпространението на хомосексуалисти в следващото поколение ще бъде значително намалено. Хомосексуализмът е значителна част от човешката сексуална активност от зората на историята, главно защото е израз на способности, които са основни в човешкото животно.
Алфред Кинси
Съвременните средства за комуникация са неотменна част от днешната култура.
Катрин Зита-Джоунс
Част от нас расте, но никога не спира да вярва в красивите приказки, без значение колко жестока и мрачна е реалността.
Катрин Сътклиф
Когато слушате музика, част от базалните ганглии или ядра, наречена съседно ядро, се активира. Просто сърцевината е и центърът на любовта и желанието. Когато се активира, невроните, съдържащи се в мозъчния ствол, отделят допамин.
Кая Нурденген
Много компании не знаят, защото харчат по-голямата част или целия си бюджет за сигурност за високотехнологична сигурност като противопожарни стени и биометрично удостоверяване - които са важни и необходими - но след това не обучават хората си.
Кевин Митник
Настроенията са сложни и в голяма степен са част от това кой сме. Хората биха били много скучни без тях.
Кей Редфийлд Джеймисън
Самоубийството носи след себе си ниво на объркване и опустошение, които в по-голямата си част са извън описанието.
Кей Редфийлд Джеймисън
Понякога със всички сили се опитвам да забравя детството си. Понеже детството е това време, когато правиш по-голяма част от всичките си грешки.
Кейси Афлек
Науката върши страхотна работа при намаляването на променливите, докато не станат достатъчно малки, за да бъдат разбрани, но ние не вършим страхотна работа при повторното сглобяване на картината, след като тя е разбита на хиляди части.
Кейти Боуман
Аз правя отворени окончания нарочно. Очаквам много от читателите си. Искам да вършат голяма част от работата, защото вярвам, че историята е построена от читателя, а не от писателя. Харесва ми да имам отворен край на самостоятелна фантазия, защото позволява продължаваща история да бъде написана в сърцата на читателите.
Кели Барнхил
Но островът все още беше покрит в онзи синьо-черен момент преди тъмно, който се чувстваше на равни части като тиха въздишка и разтуптяно сърце.
Кели Естес
Харесвам закона. Харесва ми частта, която е за разсъждения, за убеждаване, за разказване на истории, за опит за изграждане на структури, които попадат в рамките на правилата.
Кен Лиу
Чудесно е, че знам за цялата тази велика научна фантастика, писана в Китай, и по-голямата част от нея не е много известна на Запад.
Кен Лиу
Моята метафора за превода винаги е била, че преводът наистина е изкуство за изпълнение. Взимате оригинала и се опитвате да го изпълните наистина в различен носител. Част от това е относно интерпретацията и това, което според вас наистина е гласът на автора.
Кен Лиу
Част от мен иска справедливост за това. Част от мен иска да не причинява вреда на друг.
Кен Сколс
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
78
Следваща