Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 6
Подобно на толкова много империи, които са съществували по-рано Съветският Съюз в крайна сметка се е взриви отвътре и разцепи на части, ставайки жертва, не толкова на пряко военно поражение, колкото на процеса на дезинтеграция, ускорено от икономически и социални проблеми.
Збигнев Бжежински
Мъжът не трябва да бъде целият наш свят, но той трябва да бъде негова част, стоейки при другите неща.
Ирина Хакамада
Западната цивилизация представлява една от най-трудните задачи за исторически анализ, тъй като все още не е завършена, защото ние сме част от нея и ни липсва перспектива, и тъй като тя представлява значително отклонение от нашия модел на историческа промяна.
Карол Куигли
Западът вярва, че човекът и Вселената са сложни и че очевидно несъответстващите части на всяка от тях могат да бъдат поставени в разумно работещо споразумение с малко добра воля, търпение и експерименти.
Карол Куигли
Мисля, че е много твърда част от човешката природа, че ако се обградите с хора с еднакво мислене, в крайна сметка ще мислите по-екстремни версии на това, което сте мислили преди.
Кас Сънстейн
Не може да се подчертава твърде често, че поведението на всяко животно трябва да зависи от естеството на стимула, който среща, неговите анатомични и физиологични способности и неговия предишен опит. Освен ако това не е обусловено от предишен опит, животното трябва да реагира идентично на идентични стимули, независимо дали те идват от някаква част от собственото му тяло, от друг индивид от същия пол или от индивид от противоположния пол.
Алфред Кинси
Хората, които идват да ни гледат как играем, които обичат отбора и го смятат за част от живота си, никога няма да оценят, че Ливърпул има огромен баланс в банката. Те искат всеки актив, който притежаваме, да носи червена риза.
Кени Далглиш
За любовта плащаш на вноски (разсрочено), и в голямата си част, уви когато любовта вече е приключила.
Коко Габриел Шанел
Работя върху границата между икономиката и статистиката в тази област, наречена иконометрия. Част от моя интерес е разбирането как използвате статистиката по продуктивни начини за анализ на динамични икономически модели.
Ларс Питър Хансен
Не може да съществува представителна демокрация, ако значителна част от избирателите получават пари от държавата.
Лудвиг фон Мизес
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
И така голяма част от живота ни е отдаден на изследване на нашите несъвършенства, което значи, че нямаме време да развиваме нашите въображаеми добродетели. Истината е, че ние усъвършенстваме само нашите пороци и, когато си отива от този свят, човек е по-лош, отколкото е бил, когато се е родил.
Едуард Далбърг
Войната е неотделима част от конкуренцията - също такава борба на човешките интереси и постъпки.
Карл фон Клаузевиц
През по-голямата част от живота ми, един от хората, които са били най-объркани от моята работа, бях самият аз.
Беноа Манделброт
В театъра талантливите ме обичаха, бездарните ме ненавиждаха, а нищожествата направо ме хапеха и разкъсваха на части.
Фаина Раневска
Това са страни, които преди са били или част от Съветския съюз, или от Варшавския договор. Ние ги наричаме "натовския комсомол".
Дмитрий Рогозин
За мен мозъкът е просто компютър, който спира да работи, когато частите му се повредят. Няма рай или отвъден живот за повредените компютри – това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното.
Стивън Хокинг
Толкова голяма част от всяко изкуство е израз на подсъзнателното, та на мен ми се струва, че повечето важни характеристики се проявяват несъзнателно и много малко от тях в резултат на преднамерена интелектуална дейност. Но това са неща, с които трябва да се справя психологът.
Едуард Хопър
Неизбежно е, когато част от хората се опитват да решат един проблем, да влязат в противоборство с друга част хора, които желаят да го експлоатират.
Каролин Джанис Чери
Човек се оценява изцяло от действията му през целия му живот, от началото до края. Недейте да вземате част от моя живот или песен от моята музика и да казвате, че това съм аз...
Тупак Шакур
Истината по въпроса е, че вие винаги знаете какво е правилно да се направи. Трудната част е то наистина да се направи.
Норман Шварцкопф
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
78
Следваща