Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 53
Който откаже да приеме част, иска цялото, иска всичко.
Шандор Мараи
Оставих главата си да падне назад и се взрях във Вечното синьо небе. Беше сутрин. Част от небето беше жълта, част от най-мекото синьо. Едно малко облаче изтича. Странно как всичко долу може да бъде такава смърт, хаос и болка, докато над небето е мир, сладка синя нежност. Веднъж чух един шаман да казва, че предците искат нашите души да бъдат като синьото небе.
Шанън Хейл
В някои отношения не се чувствам така, сякаш имах избор. Поглеждайки назад към детството си, дори преди да мога да чета и пиша, измислях истории. Обичам да чета и обичам да разказвам истории, а моментите в живота ми, когато съм се опитвал да игнорирам тази част от себе си, малко съм полудявал. Героите започват да ме дърпат за ръкавите, думите започват да ме преследват и като цяло се чувствам неудовлетворен. Наистина да си писател звучи повече като психично заболяване, отколкото като професионален избор.
Шанън Хейл
Дори глупаците печелят част от нашата обич. Можем да се радваме, че ги няма и въпреки това да скърбим за добрите части.
Шанън Хейл
През по-голямата част от живота си съм получавал съобщения - изображения и формулирани съобщения, понякога дори на древен език - които са идвали при мен отгоре.
Шари Арисон
Веднъж прочетох една много утешителна мисъл в една книга: когато умреш, се връщаш в същото състояние, в което си бил милиони години преди раждането си - физически отсъстваш. Изобщо не е лошо всеки един от нас да напусне този свят някога; ние просто се връщаме във вселената, където нашите души са били и ще бъдат през по-голямата част от времето.
Шарлоте Лукас
Не се убивайте, убийте частта от себе си, която не харесвате.
Шейн Доусън
Мисля, че знаменитостите са издигнати на пиедестал и всъщност не знаем много за тях. Чувствам, че моите фенове познават всяка част от мен, защото им показах.
Шейн Доусън
Само идеята, че ние, тези малки колекции от атоми и молекули, сме част от света, но част, която може да погледне на останалия свят и да го разбере по самореферентен начин, е спираща дъха.
Шон Карол
Нашето убеждение, че зеленото сирене съставлява нищожна част от вътрешността на Луната, идва не от пряко наблюдение, а от грубата несъвместимост на тази идея с други неща, които смятаме, че знаем.
Шон Карол
Колко много обичам нашето семейство? Толкова много. Когато възникне някаква извънредна ситуация, добра или лоша, ние се събираме заедно като части в машина, като екипаж на подводница във война в безпорядъка от тенекии на дома ни, без обичайните дебати, убийства на герои, жални монолози и напрегнати извиване на ръце. Научих се да обичам кризите поради тази причина, как те ни карат да се обединим и да забравим нашата раздяла и тъга; това беше вторият голям подарък на лунната риба.
Шон Тан
Колкото повече рисувам и пиша, толкова повече осъзнавам, че инцидентите са необходима част от всеки творчески акт, много повече от логиката или мъдростта. Понякога грешката е единственият начин да се стигне до оригинална концепция, а историята на успешните изобретения е пълна със злополуки, случайни случайности и нежелани резултати.
Шон Тан
Винаги презаписвам - наистина ужасни, дълги части от сценария - и след това го изрязвам до основи и след това добавям малко, за да го оцветя. В края на всичките си истории проверявам за разбиране без думи. Така че премахвам текста и виждам дали работи сам. И ако се случи, чувствам, че това е успешна история.
Шон Тан
Като по-млад човек бях обсебен от Рей Бредбъри и смятам, че неговите истории допринесоха повече за формирането ми като разказвач, отколкото всеки друг - въпреки че, когато ги чета сега, много от тях изглеждат прекалено сантиментални. Но това вероятно е писателят, за когото съм мислил най-много, въпреки че не е задължително да харесвам голяма част от творчеството му.
Шон Тан
Никога не подхождам първо към нещо от проблема, така че не мога да ви кажа, че съм мислил за справяне с универсалното здравеопазване. Трябваше да имам страхотна история, която бих искал да разкажа, и тогава универсалното здравеопазване ще стане част от начина, по който да разкажа тази история.
Шонда Раймс
Дали човек ще се съпротивлява или ще се адаптира зависи не само от неговия детски опит, но и от неговата вродена природа: например децата с висока нужда от хармония имат в по-голямата си част миролюбив и чувствителен психически склад, докато децата, които протестират против родителските очаквания, естествено импулсивен.
Щефани Щал
Възрастната част също знае, че въпреки че ще бъде много тъжно, ако връзката се провали, тъгата ще отшуми с времето, ще бъде възможно да се върнете към стария живот и някой ден ще има шанс за нова любов.
Щефани Щал
По-голямата част от времето, да бъдеш е човек, е гадно. Само видео игрите правят живота поносим.
Ърнест Клайн
Омразата е важна част от живота. Мъдрият човек, който е загубил усещането за омраза, е узрял за безплодие и смърт.
Юлиус Евола
Самоделкин се почеса по горната част на главата. Така правят понякога, ако измислят нещо.
Юрий Дружков
Участ на умните хора е че голяма част от живота си трябва да бъдат с глупаци.
Юрий Тинянов
Всяка стъпка по пътя на Буда към щастието изисква практикуване на внимателност, докато не стане част от ежедневието ви.
Банте Хенепола Гунаратана
Предишна
1
...
52
53
(Текуща)
54
...
78
Следваща