Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 40
Алек вярва, че трябва да обичаш всички, с които споделяш легло, докато не се разделиш. И че в същото време хората си дават една на друга част от себе си, която остава с тях по-късно за цял живот.
Одри Карлан
Слушай, никоя част от мен не е по-категорична за това кой съм, отколкото мозъкът ми.
Октавия Е. Бътлър
Сблъсквайки се с най-лошия сценарий, той губи голяма част от неговата сила, предизвикваща тревожност. Щастието, постигнато чрез положително мислене, може да бъде мимолетно и крехко, негативната визуализация генерира значително по-надеждно спокойствие.
Оливър Бъркман
Музиката е част от това да бъдеш човек.
Оливър Сакс
Тези романтични визии на селяните непрекъснато се разваляха от контакт с реалността, често с опустошителни последици за техните носители. Популистите, които вложиха голяма част от себе си в своята концепция за селяните, пострадаха най-много в това отношение, тъй като разпадането на тази концепция заплашваше да подкопае не само техните радикални вярвания, но и собствената им самоидентичност.
Орландо Файджис
Абстрактните разсъждения, че смъртта е неразделна част от живота, в действителност са напълно безполезни, когато я видите пред себе си.
Андрей Кудин
Духовният водач трябва да изпреварва останалата част от църквата преди всичко в молитва.
Осуалд Сандърс
Посветих голяма част от живота си като писателка на разбирането как да чуем божествения глас, или музиката на сферите, или каквото и да е, което правим, когато правим изкуство, правейки нещо от нищо. Да разберете как да направите това е много по-важно от това да знаете как да изпълните добра линия. Вече не мисля за това, просто пиша.
Отеса Мошфег
Има много умни хора, които са наистина замислени и пишат наистина интересни неща, но не това искам да правя. Никога не съм се чувствала като това, за което съм призована. И трябва да рискувам да прозвуча наистина арогантно, когато казвам това, защото съм ходила в училища на Бръшлянова лига и съм била привилегирована по всички тези начини в света на идеите, но не съм толкова умен, колкото си мислите. Всъщност не завися от това, което научих в колежа, за да напиша книгите си. Това бяха само части от моя житейски опит.
Отеса Мошфег
Последното нещо, което искам да направя, е да представя нещо като "Стивън Кинг, част II" и да го направя нещо, което е голямо разочарование.
Оуен Кинг
Хората понякога ме питат, каква е религията ти? Винаги отговарям, като казвам: Аз съм малка част от всички религии и голяма част от никаква религия.
Ошо
Изобразителното изкуство е едно от най-чувствителните огледала на обществото и културата, от които те са важна част. Каквото е обществото и културата, такова ще бъде тяхното изобразително изкуство. Ако културата е предимно чувствителна, чувствителното също ще бъде нейното доминантно изобразително изкуство. Ако културата е неинтегрирана, хаотично и еклектично ще бъдат и нейните изящни изкуства. Тъй като съвременната западна култура е предимно сетивна и тъй като кризата се състои в разпадането на нейната доминираща суперсистема, съвременната криза в изобразителното изкуство трябва да проявява и дезинтеграция на сетивната форма на нашата живопис и скулптура, музика, литература, драма и архитектура.
П. А. Сорокин
Имаше моменти, обикновено в слънчева Великденска сутрин, когато тя искаше да може с искреност да се нарече християнка; но през останалата част от годината тя знаеше, че е това, което беше – неизлечимо агностик, но склонна към непредвидими рецидиви във вярата.
П. Д. Джеймс
ПРАВАТА на затворника са толкова малко, толкова незащитени и толкова неналожени, че малка част от затворниците имат спешна нужда да се борят за тях при всяка възможност.
Пайпър Керман
Очарованието, живописната, интересната част от живота на човек със силен темперамент, тревожен и в същото време авантюристичен, не винаги се крие в поразителните дела на този живот. Трябва да търсите красотата - през повечето време - в детайли.
Панаит Истрати
Себереализацията е знанието във всички части на тялото, ума и душата, че сега притежавате Божието царство; че не трябва да се молите да дойде при вас; че Божието вездесъщество е вашето вездесъщност; и че всичко, което трябва да направите, е да подобрите знанията си.
Парамаханса Йогананда
Като се има предвид, че можем да живеем само малка част от това, което има в нас - какво се случва с останалото?
Паскал Мерсие
Физически, психически, емоционално - изглежда, че всяка част от мен е счупена по един или друг начин.
Патрик Карман
...Имах такова гадене от хора в масите и от каузи, че не бих прекосил тази стая, за да реформирам парламента или да предотвратя съюза, или да осъществя хилядолетието. Говоря само за себе си, ума - това е само моята собствена истина - но човекът като част от движение или тълпа е безразличен към мен. Той е нечовешки. И нямам нищо общо с нациите или национализма. Единствените чувства, които изпитвам - за това какви са те - са към мъжете като личности; моята лоялност, каквито и да са те, е само към частни лица.
Патрик О'Брайън
Бил Клинтън не е лицемер. Ако човек вярва, че е справедливо и морално да се преразпределя богатството, няма нищо лицемерно в опитите му да преразпредели част от това богатство върху себе си.
Патрик О'Рурк
Ако родителят потисне гнева на момичето не само веднъж, а отново и отново, настъпва по-дълбоко нараняване: момичето в крайна сметка ще премахне реакцията си на гняв. В крайна сметка за нея е по-безопасно да отреже част от съществото си, отколкото да се бие с човека, от когото зависи нейният живот.
Патриша Лав
Архипелагът Сен Пиер и Микелон е френска територия, незначителна част от някогашните огромни колониални притежания на тази страна в Северна Америка.
Патриша Шулц
Предишна
1
...
39
40
(Текуща)
41
...
78
Следваща