Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 31
Философията на Хегел се върти около универсалността на разума; това е рационална система с всяка своя част (субективната, както и обективната сфера), интегрирана в цялостно цяло. Маркс показва, че капиталистическото общество първо прилага такава универсалност на практика.
Херберт Маркузе
Като част от ритуала да стана мъж, чичо ми по майчина линия, съдия и неговите четирима синове, всеки по-възрастен от мен, ме взеха на лов на елени.
Хишам Матар
Като младо момче в Либия беше трудно да избегнем заключението, че жените са най-чувстващата и най-функционалната част от обществото.
Хишам Матар
Загубих баща си, когато бях на 19, така че по-голямата част от живота ми беше под този облак и бях изпълнен с намерението да разбера какво се е случило.
Хишам Матар
През по-голямата част от живота си страната ми е източник на болка, страх и смущение.
Хишам Матар
Тридесет години назад се е считало, че частният живот на президента е неприкосновен в два случая - когато става въпрос за молитва и за риболов. Втората част от този принцип сега, уви е изгубена.
Хърбърт Хувър
Очите са най-изразителната част от женското лице.
Артър Голдън
Смъртта - това е част от живота, но много малка.
Ашли Брилиант
Никога не е имало и никога повече няма да има човек като теб. В теб няма нищо обикновено. Ако се чувствате обикновени, това е така, защото сте избрали да скриете необикновените части от себе си от света.
Барбара де Анджелис
Временните чувства на съжаление са нормална част от траура. Това ни помага да извлечем изгубените си мечти. Ако държим на съжалението, рискуваме да се хванем в затвора на нереализирани мечти, от които е трудно да избягаме.
Барбара де Анджелис
Консерваторът знае, че разглеждането на човека като част от недиференцирана маса означава да го предадем на окончателно робство.
Бари Голдуотър
Президентът, който има толкова много причини да се оплаква в други части на света, очевидно не е виждал нищо лошо в признаването на комунистически режим, който е убил повече хора в кратката си история на контрол над гъмжащите от милиони хора в тази велика страна, отколкото всяка друга колекция от диктатори или тирани в историята на света.
Бари Голдуотър
Средна възраст - тогава когато вашата възраст става видна в средната част на тялото.
Боб Хоуп
Вие сте все строен, като пясъчен часовник, но пясъка е почти изцяло в долната част.
Боб Хоуп
Прекарвах по-голямата част от живота си в отпечатване на неща, за които се оказа, че не са верни.
Бъкминстър Фулър
Изглежда, че истината е прогресивно приближение, при което относителната част от нашата спонтанно толерирана остатъчна грешка постоянно намалява.
Бъкминстър Фулър
Ако светът иска да спести някоя част от своите ресурси за в бъдеще, той трябва да намали не само потреблението, но и броя на потребителите.
Бъръс Фредерик Скинър
...считам добрата литература за неразделна част от света около мен, като гори, планини, морета, облаци, звезди, реки, градове, изгреви, залези, исторически събития, страсти и така нататък...
Валентин Катаев
Ти стана важна част от моят живот, и това няма да се случи отново.
Айн Ранд
През по-голямата част от времето ние, хората, живеем с лъжливото чувство за сигурност и удобство в едно привидно познато и сигурно физическо и човешко обкръжение. Но когато обичайният ритъм на ежедневието бъде нарушен, ние разбираме, че сме като корабокрушенци, които се опитват да пазят равновесие на една жалка дъска сред открито море, забравили откъде идват и не знаейки накъде отиват. Но след като веднъж завинаги се примирим с този факт, животът става по-лесен и не ни очакват повече разочарования.
Алберт Айнщайн
Комплексите обикновено са в неосъзнатото и обикновено остават там. Тогава често ги проектираме извън нас. Проекцията е част от защитните механизми, които нашето Аз използва, за да се предпази от чувства, които биха могли да ги нарушат. Той ги проектира на другите толкова добре, че ние обвиняваме другите за недостатъците, които са част от нашето неосъзнато.
Ги Корно
Всичко крайно се прави много трудно. Средните части се отдават леси, Самият център не изисква никакви усилия. Центърът е равновесие. Там няма никаква борба.
Даниил Хармс
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
78
Следваща