Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 29
Какво има по-непокорно от морето с неговите ветрове, неговите торнада и бури? И все пак в коя част от своите произведения природата е била по-подкрепена от изобретателността на човека, отколкото в това, от неговите изобретения на платна и гребла?
Плиний Стари
Да търсиш каквато и да е форма на Бог и да Му приписваш форма и образ, е доказателство за глупостта на човека. Защото Бог, който и да е той (ако може би има друг, освен самия свят) и в каква част да живее, с всички сетива, цялото зрение, целия слух: Той е цялото на живота и на душата, всичко на самия Него.
Плиний Стари
В по-голямата част от живота си сме свикнали да се стремим към овладяване и контрол и господство - над природата, над нашия живот, над работата си, над кариерата си, над стоките, които купуваме.
Майкъл Сандел
Мисля, че част от това да бъдеш родител, да обичаш нечие дете, е да го приемаш, тъй като те идват - а не да ги разглеждаме като инструменти на нашата амбиция или като създания, които да бъдат формовани, сякаш самите те са стоки.
Майкъл Сандел
По-голямата част от хумора идва от колко възмутителни са ситуациите и обстоятелствата.
Марк Уолбърг
Образованието в технологичен свят на сменяеми и заменими части е неутрално.
Маршал Маклуън
Честно казано ми хареса всяка част, която съм направила. Буквално. Всяка.
Мелани Грифит
Всеки път, когато чуем дадено мнение и му повярваме, ние правим споразумение и то става част от нашата система от убеждения.
Мигел Руис
На черния фон на размразената земя, останалата част от снега винаги е по-привлекателна и по-ярка.
Михаил Шолохов
В Америка има една партия - партията на бизнеса. Но при нея има две фракции: демократи и републиканци. Те се различават, но водят примерно една и съща политика. И по отношение на тази политика аз съм настроен опозиционно - както и по-голямата част от населението на страната.
Ноам Чомски
Когато трима либерали се съберат, те образуват нова партия; това е тяхната идея за индивидуализъм. Те никога не се присъединяват към боулинг клуб, без да въведат като част от "дневния ред" изменение в устава.
Освалд Шпенглер
Когато хората не разбират, че да се чувстваш неудобно е част от процеса на постигане, те използват дискомфорта като причина да не го правят. Те не получават това, което искат. Трябва да се научим да толерираме дискомфорта, за да растем.
Питър МакУилямс
Всеки път, когато дадем думата си, тя се брои. В по-голямата си част хората дават думата си твърде често. Нашата дума е ценна стока и трябва да се третира като такава.
Питър МакУилямс
В по-голямата си част повечето хора най-често избират комфорт - познатият, уважаван във времето, износеният, но добре познат. След като цял живот избирахме между комфорт и риск, ние останахме с живота, който имаме в момента.
Питър МакУилямс
Когато започнете да забелязвате дори малка част от всичко, за което трябва да сте благодарни, ще откриете, че няма място за липса, нараняване или нужда. Отношението на благодарност: великото, пълно чувство.
Питър МакУилямс
Танците са били буквално част от моята култура по време на живеенето в Барбадос.
Риана
В по-голямата си част наследяваме мненията си. Ние сме наследници на навиците и умствените обичаи.
Робърт Ингерсол
Духовността в по-голямата си част е маска, носена от безделие, арогантност и алчност.
Робърт Ингерсол
Племето е група от хора, свързани помежду си, свързани с лидер и свързани с идея. В продължение на милиони години човешките същества са били част от едно или друго племе. Една група се нуждае само от две неща, за да бъде племе: споделен интерес и начин за общуване.
Сет Годин
Трагедията е, че обществото (вашето училище, вашият шеф, вашето правителство, вашето семейство) продължава да избутва гениалната част. Проблемът е, че нашата култура се е ангажирала с фаустовска сделка, в която търгуваме нашия гений и артистичност за привидна стабилност.
Сет Годин
Не можете да създадете произведение на изкуството само за пари. Да го правиш като част от търговията, така оголва изкуството на чудото, че то престава да бъде изкуство.
Сет Годин
Никога не съм се чувствал комфортно със себе си, защото никога не съм бил част от мнозинството. Винаги съм се усещал като непохватен и срамежлив.
Стивън Спилбърг
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
78
Следваща