Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 22
Естествената магия не е нищо друго, а главната сила на всички естествени науки; което следователно те наричат връх и съвършенство на естествената философия и което наистина е активната част от същата; който с помощта на природните сили и способности, чрез тяхното взаимно и подходящо приложение, извършва онези неща, които са над човешкия разум.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Нацията може да бъде една или друга, демокрация или империализъм, но не може да бъде и двете. Ако се придържа към империализма, тя, подобно на старата Римска република, върху която беше моделирана толкова голяма част от нашата система, като старата Римска република, ще загуби демокрацията си към вътрешна диктатура.
Чалмърс Джонсън
Хората, които не желаят да се смирят с нашето минало, не могат да станат част от нашият живот.
Чарлз де Линт
Амбицията на голяма част от днешната литературна теория изглежда е да се намерят начини да се чете литература без въображение.
Чарлз Симик
Като чуят за тези различни възможности, хората понякога възкликват прибързано, че разбира се не може да има мисъл в съзнанието на Учителя да избере нещо друго освен това, което помага най-много на човечеството - забележка, която по-доброто знание би им попречило да направят. Никога не трябва да забравяме, че има и други еволюции в слънчевата система освен нашата собствена и без съмнение е необходимо за осъществяването на обширния план на Логоса да има адепти, работещи по всичките седем линии, които споменахме . Със сигурност изборът на Учителя би бил да отиде навсякъде, където работата му е най-необходима - да постави услугите си с абсолютна безкористност на разположение на Силите, отговарящи за тази част от великата схема на еволюцията.
Чарлз Ледбитър
Може би най-голямата от многото фундаментални промени, които са неизбежни за човека, който изучава фактите от живота, е тази, която се произвежда в отношението му към смъртта. Този въпрос е напълно разгледан другаде; тук трябва само да заявя, че познаването на истината за смъртта я лишава от целия й ужас и голяма част от скръбта й и ни дава възможност да я видим в истинската й пропорция и да разберем мястото й в схемата на нашата еволюция. Напълно възможно е да се научите да знаете за всички тези неща, вместо да приемате вярвания сляпо от втора ръка, както повечето хора правят; а знанието означава сила, сигурност и щастие.
Чарлз Ледбитър
Нашите огромни колекции от знания и опит са само част от проявата на егото, част от грандиозното качество на егото. Ние ги показваме на света и по този начин се уверяваме, че съществуваме, в безопасност и сигурност, като "духовни" хора.
Чогям Трунгпа
Усмивката й беше особена - караше носа й да се сбръчква, не сякаш усещаше нещо неприятно, но повече от това, че беше толкова развеселена, цялото й лице искаше да бъде част от усмивката.
Шанън Хейл
Както го виждам, ние всички сме свързани и споделяме залог в нашето колективно бъдеще. Всички сме част от една по-голяма картина. Силно насърчавам бизнесмените навсякъде по света да поемат лична отговорност, да останат свързани със собствената си интуиция и уникален потенциал, да работят упорито, да се справят с реалността, но не се отказват.
Шари Арисон
Църквите по самата причина на своите структури са монолитни и не се адаптират лесно. Но в много случаи те също са си позволили да станат съюзници или дори част от несправедлива организация или система.
Шон Макбрайд
Харесвам идеята за сдържана емоция, защото съм израснал през по-голямата част от живота си, чувствайки се по този начин. Като тийнейджър хората винаги казваха, че не съм изразителен и винаги правеха грешката да мислят, че не чувствам нищо, защото не реагирам на нещата.
Шон Тан
Всяко правителство трябва да вземе предвид сигурността на страната. Това е само част от отговорностите на всяко правителство. Но истинската сигурност може да излезе от единството само в страна, в която има толкова много етнически националности.
Аун Сан Су Чи
Предполагам, че тази работа е част от дявола, който е във всички нас.
Юлисис Грант
Аз съм противник на войната и на военните приготовления и противник на универсалната военна подготовка и наборната военна служба; но изцяло освен този въпрос, считам, че сегрегацията в която и да е част от политиката на тялото е акт на робство и акт на война.
Баярд Ръстин
Удивителни неща се случват, когато събирате отделни части от информацията в по-големи свързани масиви от данни: смисълът се появява, докато създавате факти от цифри.
Бен Голдейкър
Страдам от депресия през по-голямата част от живота ми. Това е болест.
Адам Ант
Постоянството е уникална умствена сила; сила, която е от съществено значение за борбата с ожесточената сила на многократните отхвърляния и много други препятствия, които чакат и са част от победата в бързо движещ се, постоянно променящ се свят.
Боб Проктър
Това е най-лошата част от това да видите стари приятели: когато вашите розови спомени стават невалидни от реалността.
Брад Мелцър
Аз идвам от театъра, където отговорът на твоята работа е непосредствен и предполагам, че има част от мен, която все още жадува за това.
Брайън Когман
Предполагам, че виждам част от себе си във всеки, за когото пиша. Склонен съм да пиша за деца, които са обсебени от нещо, и въпреки че никога не съм се справял добре с машините, каквито е Хюго, обичах миниатюрни неща, когато бях дете.
Брайън Селзник
Голяма част от живота ми се върти около баща ми. Понякога дори изпитвам силно чувство за връзка, нещо много осезаемо, когато науча нещо ново в бойните изкуства.
Брандън Лий
Когато си писател, понякога ти се налага да прекарваш време, изваждайки част от себе си, която нормалните, здравомислещи хора оставят на мира.
Викрам Чандра
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
78
Следваща