Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Част" - страница 17
Има три вида хора - част от проблема, част от пейзажа и част от решението.
Робърт Де Ниро
Първата част от брака ни беше много щастлива. Но когато се връщахме от сватбената церемония...
Хени Янгмен
Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.
Паулу Коелю
Главното навсякъде е да се започне, началото е най-важната част от работата.
Децим Магн Авзоний
Измерението регулира общия мащаб на работата, така че всички части да могат да разкажат и да бъдат ефективни.
Витрувий
Никой не черпи светлината за покрити стаи за вино от юг или запад, а по-скоро от север, тъй като тази част никога не е обект на промяна, а винаги е постоянна и неизменна. Така е и с житниците: зърното, изложено на слънчевия ход, скоро губи доброто си качество, а провизиите и плодовете, освен ако не се съхраняват на място, което не е изложено на слънчевия ход, не се съхраняват дълго.
Витрувий
Самото желание да се оздравее е вече част от оздравяването.
Сенека
Нашите предци, когато се канеха да построят град или военен пост, принасяха в жертва част от добитъка, който обичаше да се хранят на предложеното място, и изследваха черния им дроб. Ако черният дроб на първите жертви е бил тъмен или необичаен, те са принасяли в жертва други, за да видят дали грешката се дължи на болест или храната им. Те не са започнали да строят отбранителни съоръжения на място, докато не са направили много такива изпитания и са се убедили, че добрата вода и храна са направили черния дроб здрав и твърд, като здравословното състояние е тяхната основна цел.
Витрувий
Лиственицата... не само се предпазва от гниене и червей чрез голямата горчивина на сока си, но също така не може да бъде запалена с огън, нито да се запали сама, освен ако като камък в пещ за вар не бъде изгорена с друго дърво... Това е така, защото има много малка част от елементите на огъня и въздуха в неговия състав, който е плътна и твърда маса от влага и пръст, така че няма отворени пори, през които огънят може да си проправи път... Освен това теглото му няма да го остави да плува във вода.
Витрувий
Интересувам се от нивата на мозъчен дискурс. Колко артикулирани са гласовете в главата ви? Знаете ли, има различен глас за телефона и различен глас, ако говорите в леглото. Когато започвате с разказвач, интересно е да помислите откъде идва гласът им, от коя част на мозъка им?
Ан Енрайт
Писането е толкова част от живота ми, че наистина съм много раздразнена, че не мога да правя толкова, колкото преди.
Ан Маккафри
Единственото постоянно решение на вашите проблеми е да влезете вътре и да пуснете частта от вас, която изглежда има толкова много проблеми с реалността. След като направите това, ще бъдете достатъчно ясен, за да се справите с това, което е останало.
Майкъл Сингър
Изследователската страна на академичния живот често се разглежда отвън като самостоятелна и понякога самотна дейност. Всъщност е точно обратното: обща дейност в значителна част, където взаимодействието и обменът пораждат идеи и критики към тях.
Майкъл Спенс
Правата на жените не са нищо друго освен част от по-голямата картина, която са човешките права. На жените се доверява живота на децата си, дори служат като учители и лекари, но не им се доверява собственият им живот.
Манал Ал-Шариф
Толкова съм щастлива, че искам да съм там. Знам, че Саудитска Арабия никога повече няма да бъде същата, жените ще имат лесен достъп до транспорт и това означава, че те ще бъдат по-голяма част от работната сила.
Манал Ал-Шариф
Късметът беше огромна част от историята на Нетфликс.
Марк Рандолф
Когато предприемачите говорят за своя успех, те рядко говорят за късмет. Мисля, че това е така, защото повечето от тях смятат, че концепцията очернява упоритата работа и интелигентното мислене, които влагат в своите проекти. Но късметът е огромна част от всеки успешен бизнес.
Марк Рандолф
Не знам откъде идва. Мисля, че част от това идва от несъзнаваното. Понякога е по-пълно, отколкото друг път.
Марк Странд
Повечето култури традиционно свързват храната и духовността директно с периодичните ограничения и празненства, които са подчертани в годината. Въздържанието от определени храни или пълноценен пост е част от много религиозни традиции и празници.
Маркус Самуелсон
Докато някои хора могат да мислят, че да бъдеш готвач, означава да правиш примамливи ястия и да прокарваш кулинарните граници, това да си част от хранителната индустрия включва много повече.
Маркус Самуелсон
Защото да си част от него не е просто нещо. Това е нещо като всичко.
Мелина Маркета
- Част от мен си отиде, - ми каза тя веднъж, докато пазарувахме сутиен. - Мисля, че сме съставени от всички тези различни парчета и всеки път, когато някой си отиде, оставаш с по-малко от себе си.
Мелина Маркета
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
78
Следваща