Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 76
Това, което не можеш да си го представиш, често можеш да си го купиш. (387)
Станислав Йежи Лец
Непознаването на закона не освобождава от отговорност. Затова пък познаването – често.
Станислав Йежи Лец
Колебая се между щастието и тъгата и плача често. Аз съм смесица от решителността на майка ми и оптимизма на баща ми. Аз съм леко морална и свободомислеща и винаги казвам каквото мисля.
Вивиан Лий
Честта и славата са тържествената свита на добродетелта.
Жорж Льометр
Археологията [...] често действа като паралелно повествование за историята: ако започнете да копаете с учебник в ръка, скоро ще се объркате. Трябва да свикнете с мисълта, че има много различни версии на историята.
Ричард Майлс (историк)
Злодейте с късмет често стават най-великите хора на века си.
Жан-Батист Масийон
Често мислим, че се касае за убеждение, а всъщност е заблуждение.
Стоян Миленков
Ако ние не направим нравствения баланс между партийно-политическата хигиена и честта и достойнството на военните кадри, няма как да възродим честта.
Михо Михов
Пороците често биват скривани под името на добродетели, но от това на практика произтичат най-лошите последици. Виждала съм дами, отдали се на лошо си настроение, да говорят грубо и безочливо, но да си мислят, че заслужават одобрение само защото казват: "Обичам да говоря истината."
Мери Уъртли Монтегю
В стремежа към остроумие често се казва само глупост.
Шарл Монтескьо
Ораторите често наваксват с дължина това, което не им достига на дълбочина.
Шарл Монтескьо
Любовта е едничкото хубаво нещо в живота, а ние често го разваляме с невъзможни изисквания. ... Хубаво е да бъдеш обичан.
Ги дьо Мопасан
"Често си мисля, колко странно изглежда всичко да е било толкова глупаво...голяма част от него трябва да е била измислица." - за историята.
Катрин Морланд
Нищо не смятал тъй неподходящо за истинския пълководец, както бързината и безразсъдността. Често подхвърлял на гръцки: "Бързай бавно" [лат. "Festina lente"], "Пълководец прадпазлив е по-добър от дръзкия" [стих от трагедията на Еврипид "Финикийките" – Бел.прев.].
Октавиан Август
Когато се приземим, ние ще се срещнем с германски и италиански войници и за нас е чест и привилегия да ги атакуваме и победим. ... Славата на Американската армия, честта на страната ни, бъдещето на света е в ръцете на всеки един от вас.
Джордж Патън
Преминах моста на реката (Саар - бел.ред.), който беше под предполагаем обстрел. Това беше просто желание от моя страна да покажа на войниците, че генералите също могат да бъдат застреляни. Не са стреляли по мен много често.
Джордж Патън
...Като наблюдавате в действителност ежедневно могъществото на града и станете негови почитатели и когато сами разберете, че е велик, спомнете си, че това са постигнали мъже храбри, знаещи дълга си и ръководени в делата си от честта, и че дори при сблъсък с несполука те не смятаха за достойно да лишат и града си от своята доблест, а му поднесоха най-драгоценната жертва.
Перикъл
Който напусне позицията си [по време на бой] без нареждане, или предаде другаря си, или удари на безчестен бяг, той ще бъде лишен и от чест, и от живот.
Петър I
Център на областта, в която съм се родил и главно негово селище е градът Монтана. За сто години той сменя четири пъти името си: Кутловица, Фердинанд, Михайловград, Монтана. Честата смяна на имената показва, че градът иска по някакъв начин да се скрие от себе си, без да остави следи, подобно на бягаща по снега лисица, която мете с опашка и заличава следите си. Не вярвам, че ще му се отдаде. Досега успява да заличава само имената си.
Йордан Радичков
Човек, който често ненавижда, не е създаден да живее в общество.
Жан Расин
Да, често ме питат дали съм тъжен в живота. Нормално е, когато си подложен на стрес и на по-голямо напрежение, след това да си в по-минорно настроение. Не знам, по-скоро съм уморен, отколкото тъжен. Но и щастлив, когато съм имал успех. Това е приятна умора.
Димитър Рачков
Вярно е, че времето и раздялата често заличават любовта. Тя не може да се подхранва само от спомени. Колкото и да е голям стремежът ни към идеалното, капризната човешка душа предпочита реалното и положителното. Макар че на света хубавите жени са малко - няма жена, която да е по-хубава от останалите, както няма мъж по-красив от останалите мъже. От две еднакво хубави картини по-красива е онази, която гледаме в момента. Не случайно влюбените се страхуват от часа на раздялата.
Майн Рид
Предишна
1
...
75
76
(Текуща)
77
78
Следваща