Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 75
Теорията и практиката образуват едно цяло и, както душата и тялото, те често биват несъгласни помежду си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Единственият ми вид спорт са дългите разходки с кучетата по коритото на Искъра. Много обичам сауната, имам си вкъщи и я правя често. Ако нямах вкъщи, сигурно и това щеше да ми коства някакво усилие да отида до някъде. Много обичам масаж, защото не участвам с някакви усилия. Вкъщи имаме два огромни гладиатора.
Катерина Евро
Като си помисли човек, природата понякога подхвърля по някой и друг кокал на ония, които е осакатила – често под формата на някакво умение, обикновено безполезно, или още по-страшно – проклятието на интелигентността.
Роджър Зелазни
Хората често казват, че мотивацията е нетрайна. Е, и вземането на душ също и точно затова ние си вземаме баня ежедневно.
Зиг Зиглар
Често губим сигурното, докато търсим несигурното.
Йероним
Подобно на кръглите нули много често срещаме и закръглени нули.
Перо Йончев
Философията често е психолечение: например вярата, че светът е недоразумение, а в него единствено истински е нашият кутсуз.
Адолф Йончик
Често като изключително храбра постъпка се представя тази, която в крайна сметка се оказва единствен път към спасението и следователно се явява най-предпазлива.
Карл фон Клаузевиц
Помнете, че несправедливата критика често се явява замаскиран комплимент. Не забравяйте, че никой не бие утрепано куче.
Дейл Карнеги
Хора, които без да имат свой собствен ум, умеят да ценят чуждия, често постъпват по-умно от умните, които са лишени от това умение.
Василий Ключевски
Често хулят съчиненията на писателите само затова, защото сами не умеят да пишат така.
Василий Ключевски
Във филмите с побоища често виждаме как физиономията на жестоко пребития остава непокътната. Това е научна фантастика. Лицево-челюстната област е изключително нежна. Един по-силен удар може да предизвика сериозни увреждания. За препоръчване е бабаитите да мерят силите си, удряйки се по задните части. Е, няма да могат да седят на тях известно време, но и няма много да увредят здравето си.
Росен Коларов
При честите си пътувания из страната винаги ми е доставяло удоволствие да откривам у домакините си "мои" книги, дори такива, чиито екземпляри вече и аз не притежавам, защото съм ги раздал.
Венцеслав Константинов
Модернизмът често съвсем не е "бягство от живота", а стремеж към обновление на живота чрез изкуството.
Венцеслав Константинов
Възмущението от лъжата е често пъти добре прикрито домогване да придадем тежест на твърденията си и да спечелим благоговейна почит за думите си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Да се прибягва често до хитрост, е белег на нищожен дух и всеки, който си служи с нея, за да се прикрие в даден случай, почти всякога се разобличава в друг случай.
Франсоа дьо Ларошфуко
Досаждаме често на другите, макар да смятаме, че не можем да им бъдем досадни.
Франсоа дьо Ларошфуко
Какъвто и предлог да намираме за скръбта си, често тя е причинена от интерес или суета.
Франсоа дьо Ларошфуко
При общуване с хората ние често сме харесвани повече поради недостатъците си, отколкото поради добрите си качества.
Франсоа дьо Ларошфуко
Смирението е често престорена покорност, с която някои си служат, за да подчинят другите: то е хитър похват на гордостта, която се унижава, за да се издигне, и макар да се мени по безброй причини, най-добре се прикрива и е способна да ни заблуди, когато се крие под образа на смирението.
Франсоа дьо Ларошфуко
Стремежът да не лъжем никога ни поставя в опасност често да бъдем лъгани.
Франсоа дьо Ларошфуко
Това, което смятаме за добродетели, е често само сбор от разни постъпки и интереси, щастливо съчетани от съдбата или от нашето умение, така че не винаги мъжете са храбри поради смелостта си и жените целомъдрени поради целомъдрието си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
...
74
75
(Текуща)
76
...
78
Следваща