Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 71
Често желязната дисциплина я налагат хора с дървени глави.
Светослав Пейчев
Няма бизнес, фирма или организация, които да са по-добри от хората, които работят в тях, които изпълняват директивите на мениджмънта. Това е просто – толкова просто, че лесно може да се забрави. Често пъти мениджърите мислят за бизнеса само като за продуктите, които произвеждат. Мислите, че сте в бизнеса с обувки? Помислете отново. Вие сте в бизнеса с хора – в бизнеса с наемане, обучение и управление на хората, които правят обувки. Обувките са вторичен продукт от бизнеса с хората. Продуктът са хората.
Алън Акселрод
Често съм казвала, че ние правим нещо много по-важно отколкото да продаваме козметика - ние променяме живота на хората.
Мери Кей Аш
Буржоазията приема икономическата сила много сериозно, а често и я боготвори.
Николай Бердяев
Много изучавах историята и често, поради липса на ръководство, бях принуден да губя значително време в излишно четене. Проявих достатъчен интерес към географията, за да си дам сметка, че в Париж няма и един човек, който да е напълно наясно с извършващите се всеки ден открития и постоянно настъпващите промени.
Наполеон Бонапарт
Често истината ни изглежда вероятна само с помощта на малки лъжи.
Бертолт Брехт
Защо опитът да се разбере действителността толкова често води до полудяване?
Ашли Брилиант
Защо толкова често е необходим гений, за да се види очевидното?
Ашли Брилиант
Защо толкова често завися от благоволението на тези, които не заслужават да контролират моя живот?
Ашли Брилиант
Сърцето на нашите приятели е често пъти по-непроницаемо от сърцето на нашите врагове.
Пол Валери
Много, много отдавна, когато мъжете били ловци и хвалипръцковци, а жените прекарвали целия си живот в грижи около бременността и често умирали при раждане, на тях им се случвало да бъдат обладавани против тяхната воля. Мъжете се оплаквали, че жените им били студени, неотзивчиви, фругидни... Те искали жените си разюздани. Искали ги диви, буйни. Сега жените най-накрая се бяха научили да бъдат буйни и разюздани и какво стана? Мъжете се спаружиха!
Ерика Джонг
През периодите на най-ожесточените сражения... лично на мене ми се удаваше да спя не повече от два часа на денонощие, и то с прекъсвания. За да поддържам физическите си сили и работоспособност, ми се налагаше да прибягвам до кратки, но чести физически упражнения на студа и силно кафе, а понякога и до двайсет минутно бягане със ски. Когато кризата в сраженията за Москва отмина, аз така дълбоко заспах, че дълго време не можеха да ме събудят. Тогава два пъти ми е звънял Сталин. Отвръщали му: "Жуков спи и не можем да го разбудим". Върховният казал: "Не го будете, докато сам не се наспи". През това време, докато съм спал, Западният фронт на нашите войски се придвижил напред на не по-малко от 10-15 километра. Събуждането се оказа приятно...
Георгий Жуков
Честта трябва да бъде главна награда.
Николай Карамзин
Истинското често е неправдоподобно, а напротив – лъжливото нерядко бива съвсем правдоподобно.
Квинтилиан
Честолюбието само по себе си може да е порок, но то често е източник на достойнство.
Квинтилиан
Аз съм така смел да вярвам, че навсякъде хората могат да се хранят по три пъти на ден за своето тяло, да получават образование и култура за своя дух и чест, да имат равноправие и свобода за своята душа.
Мартин Лутър Кинг
Любовта е най-рискованата търговия, затова в нея толкова често има фалити.
Нинон дьо Ланкло
Ако другите знаеха подбудите ни, щяхме често да се срамуваме и от най-благородните си постъпки.
Франсоа дьо Ларошфуко
Любов към славата, страх от опозоряване, жажда за забогатяване, желание да направим живота си удобен и приятен, страст да унижим другите: това е често причината за тъй високо ценената от обществото доблест.
Франсоа дьо Ларошфуко
Че чуждия съвет сами не тачим често и в злото ний се уверяваме едва когато е дошло.
Жан дьо Лафонтен
Ласкателството атакува честността нежно и грациозно – което му прави чест.
Юлия Леонтиева
Вероятно причината да сме толкова откачени по Коледа с безкрайните неудържими и често глупави покупки на подаръци е, че не знаем как да изрзим любовта си с думи.
Харлан Милър
Предишна
1
...
70
71
(Текуща)
72
...
78
Следваща