Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 7
От предписанието, в случай на хипоетрални постройки, отворени към небето, в чест на Светкавицата на Юпитер, Небето, Слънцето или Луната: защото това са богове, чиито подобия и проявления ние виждаме пред очите си в небето, когато е безоблачно и светло.
Витрувий
Развръзката на големите дела често зависи от малките.
Тит Ливий
Често училището е най-добрият ви залог - може би не за образование, но със сигурност за защита от атака на неживите.
Макс Брукс
Често разликата между успешен човек и провал не е в по-добрите способности или идеи, а в смелостта, която човек трябва да заложи на идеите си, да поеме пресметнат риск - и да действа.
Максуел Малц
Опитваме се да оправим толкова много външността, но контролът ни върху външния свят е ограничен, временен и често илюзорен.
Матийо Рикар
Нашите злини се дължат главно на невъзможността да приложим към нашите международни отношения знания, които имат практически универсално притежание, често самоочевидно във фактите от ежедневието и опита.
Норман Ейнджъл
...много често конкретните закони, изведени от физиците от голям брой наблюдения, не са строги, а приблизителни.
Огюстен Луи Коши
По същия начин, ние се нуждаем от колективно минало - оттук и безкрайните реинтерпретации на историята, често за да отговарят на възприятията на настоящето.
Пенелъпи Лайвли
Любителите на животните често са склонни да бъдат мизантропи или самотни и затова те прехвърлят обичта си върху създанието, което е в техния контрол.
Пол Теру
"Любов" е специална дума и я използвам само, когато наистина я имам предвид. Ако изричаш тази дума твърде често, тя става евтина.
Рей Чарлс
Като привилегирован оцелял от Първата световна война, надявам се, че ще ми бъде позволено да намеся дълбоко усещане за почит към онези, които нямаха късмета да успеят, но които споделиха сигналната чест да се опитат до последно да спасят мира.
Рене Касен
Западът е завоювал светът не от превъзходството на своите идеи, ценности и религия, а по-скоро от превъзходството в използването на организирано насилие. Жителите на Западът често забравят този факт; жителите на не-Западът никога няма да го забравят.
Самюъл Хънтингтън
Който си вре носът навсякъде, често го бият, като куче.
Себастиан Брант
Бог често работи повече от живота на неграмотните, търсейки нещата, които са Божии, отколкото чрез способността на учените да търсят нещата, които са техни.
Анселм Кентърбърийски
Изглежда, че учените често са привлечени от красивите теории по начина, по който насекомите са привлечени от цветята - не чрез логическа дедукция, а от нещо като обоняние.
Стивън Уайнбърг
Виждам песните не като стока ползвана, когато албумът излезе по класациите, какъвто често е случаят с поп песните. Виждам ги като цялостна работа. В тях трябва да е влян живот.
Стинг
Без този дух модернистичната архитектура не може да съществува напълно. Тъй като често има несъответствие между логиката и духа на модернизма, аз използвам архитектурата, за да съвместя двете.
Тадао Андо
Често наблюдаваме, че има изобилие от капитал, който да има при ниски лихвени проценти, докато има и голям брой занаятчии, гладуващи от желание за работа.
Уилям Стенли Джевънс
Колко често хората се гордеят с такива качества които другите не забелязват в тях.
Уилям Мейкпийс Такъри
Честта потъва там, където търговията дълго преобладава.
Уолтър Бейджхот
Уморен, засрамен и унизен, помолих да седна, докато се върнем у дома, което скоро след това и направих. Лорд Орвил ми оказа честта да ме предаде на треньора, говорейки докрай за честта, която съм му оказал! О, тези модни хора!
Фани Бърни
Женската красота и мъжкият ум често са пагубни за техните притежатели...
Филип Честърфийлд
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
78
Следваща