Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 64
Често при писането на програми артикулацията и яснотата са по-важни от това, което всъщност казвате.
Етгар Керет
Често в думите на книга намирам интерпретация, предназначена за мен.
Жан-Бертран Понталис
Противниците, които изглеждат непобедими, често се предават.
Жералд Месадие
Патриотизмът често се явява проекция на индивидуалния егоизъм на външният свят.
Алексис дьо Токвил
Противно на това, което твърде често се твърди, избирателите не желаят мъжете, които са избрали, да бъдат по техен образ. Избирателите обичат величието и са способни да го разпознаят. Те обичат смелостта, дори когато на тях лично им липсва.
Ален дьо Беноа
Алкохолиците и наркоманите много често стават хора, на които в детството не са позволявали да усещат в цялата си пълнота своите чувства. Сега те прибягват към алкохола и наркотиците, че поне за известно време да се върне загубената интензивност на преживяванията.
Алис Милер
Историята учи, че плащането за усилията често е неблагодарност...
Жорж Блон
Наслаждаваме се на щастието, както и на здравето, само благодарение на контрастът. Любовта също се нуждае от чести промени.
Жорж Роденбах
Това е парадокс на човешката динамика, на това как напредъкът на новите идеи често почива върху оцеляването на старите начини.
Зиауддин Сардар
Хората често просто не знаят, че най-хубавите неща в живота изобщо не са неща, а това, което преживяхме с тях. Нещата са само следи, светли или тъмни петна, с които се справяме в пустошта на времето и паметта.
Ивана Шоят-Кучи
Откривам, че често менютата за рум сервиз са силно уплътнени. Те са склонни да бъдат малко ориентирани към бързо хранене, дори в най-добрите хотели.
Иванка Тръмп
Аз съм дъщеря, а не клонинг. Така че, разбира се, дъщерите често не са съгласни с нещата, които казват бащите им. Но споделям своите виждания с него частно, а не публично. Аз не съм кандидатът.
Иванка Тръмп
Мисля, че е човешкото състояние да бъдеш често смущаван от родителите си.
Иванка Тръмп
Бяхме като часовник със счупено махало. Знаете ли, в света се раждат хора, които не могат да ходят правилно, независимо колко често и плътно им се навива вътрешният часовник.
Илан Мастаи
Антихристът често се отъждествява с втория звяр в Книгата Откровение, който произлиза от земята, звярът, който се опитва да накара всички да се покланят на силата на злото.
Илейн Пейджълс
Толкова често религията се идентифицира в термините, измислени от християнството, като групи от вярвания. Но имах чувството, че това включва не само практика, но и емоции и нива на нашия опит, които са почти предсказателни.
Илейн Пейджълс
Боже мой! Какво ми прави тази държава? И тъй като тя ме отхвърли, нека я погледнем безпристрастно, нека видим заедно как тя губи честта и живота си.
Ирен Немировски
Съвременният японец е просто сляп потребител на неща, които всъщност не му трябват. В потребителското общество дори смъртта губи своята изкупителна сила. Смъртта на потребителя е безсмислена като живота му. Загубихме всякаква чест.
Иън Бурума
Антиамериканизмът наистина може да е станал по-ожесточен, отколкото по време на студената война. Често срещано явление е, че когато ангелите не успеят да доставят, демоните стават по-страшни.
Иън Бурума
Ние знаем, че новите идеи често идват от кръстосаното оплождане на различни области, възникващи в съзнанието на широко осведомен човек.
Иън Лезли
Когато родителите успеят да замълчат известно време, децата често са първите, които предлагат конструктивно решение.
Йеспер Юл
Дамската глупост не познава граници, и е последната черта, която дама никога не трябва да пристъпва, ако не иска да постави кръст на собствената си чест и достойнство. От там насетне остава само да победи, или да загине.
Йоанна Хмелевска
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
78
Следваща