Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 53
Човек е паднала звезда, докато не се оправи с небето: той не е в ред със себе си и всичко около себе си, докато не заеме истинското си място спрямо Бога. Когато служи на Бог, той е достигнал точката, в която служи най-добре на себе си и се наслаждава най-много. Човешка чест е, човешка радост е, човешко небе е да живееш за Бога.
Чарлс Х. Спърджън
Величието изисква време, Бану Нахида. Често най-могъщите неща имат най-скромното начало.
С. А. Чакраборти
Нека притежанията ми изчезнат; нека честта ми, тялото ми, средствата за препитание и всичко останало отмине. Но нека моят добродетелен ум никога не се губи.
Шантидева
Човек трябва да премахне копнежа, който възниква за различни празни разговори, които често се провеждат, и за всякакви развлечения.
Шантидева
... случва се и глупаците да произнасят такива фрази, които биха направили чест на гения.
Шарл Нодие
Женската чест лошо се охранява там, където на стража не стои любов или религия.
Шарл-Жозеф дьо Лин
Бедност и гордост често ходят ръка за ръка.
Шарлот Бронте
Агресивните и заядливи жени нарушават неписаните правила за приемливо социално поведение. Мъжете непрекъснато се аплодират за това, че са амбициозни, мощни и успешни, но жените, които показват същите тези черти, често плащат социално наказание. Постиженията на жените си имат цена.
Шерил Сандбърг
Цената на стабилността често е намалените възможности за растеж.
Шерил Сандбърг
Честа е винаги над любовта, но всеки човек така иска да съхрани и едното, и другото.
Шо Косуги
Гледането на нещата от различна гледна точка може да ни помогне да разберем защо другите хора действат така, както го правят. Ние твърде често съдим хората, без да разполагаме с всички факти.
Шон Кови
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Хубавите хора често не са добри хора и добрите хора често не са добри хора.
Ърни Зелински
Всички искат светът да бъде по-добро място, а някои смятат, че действията на правителството могат да доведат до това. Но те не вземат предвид, че действията на правителството често могат да причинят повече вреда, отколкото полза.
Юджийн Фама
Старите истории често се оказват истина.
Артър Макън
Тя беше много интелигентна и чувствителна, комбинацията от тези две черти в жената които често я води до катастрофа.
Аслъ Ердоган
Западната жена не е собственост на брат си или на баща си. Тя е просто себе си. Тя може сама да избере начина си на живот. Но в мюсюлманско семейство честта на мъжа е между краката на жената.
Аян Хирси Али
Простите обяснения често водят до прости решения.
Юси Адлер-Улсен
Депресията е сериозно, често подценявано психично разстройство.
Яел Адлер
Миналото много често болно бие по душата, по нервите. Така че аз научих себе си да живея с това, което имам сега.
Барбара Брилска
Скенерите често грешат, като мислят, че нещата ще отнемат по-малко време, отколкото всъщност отнема в реалността.
Барбара Шер
Такава фраза може да се очаква през целия ми живот. Тя обещава нежност и защита. Качества, които често се срещат в дезодорантите и много по-рядко при мъжете.
Белинда Джоунс
Предишна
1
...
52
53
(Текуща)
54
...
78
Следваща