Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 49
Между кучките има чест.
Тес Геритсън
Ние говорим за социални услуги, услуги на хората, услуги на човечеството, услуги на други, които са далеч, помагайки да донесем мир на света - но често забравяме, че първо трябва да живеем за хората около нас от всички. Ако не можете да служите на съпругата или съпруга си, детето или родителя си - как ще служите на обществото? Ако не можете да направите собственото си дете щастливо, как очаквате да можете да направите някой друг щастлив? Ако всичките ни приятели в движението за мир или в общностите за обслужване от всякакъв вид не се обичат и не си помагат взаимно, кого можем да обичаме и да помагаме?
Тик Нят Хан
Моите текстове произтичат от чувства и мечти, но повече от болка, отколкото пожелание. Аз често сънувам кошмари и се събуждам през нощта в пот, защото сънувам ужасни кървави сцени. Моите текстове - един вид клапан за лава на чувствата в душата ми.
Тил Линдеман
Все повече и повече писателят осъзнава международна общност от читатели, за които гъстото използване на езика и честите местни препратки са пречка. Това изглежда очевидно. Не го осъждам и не го критикувам - това е просто факт.
Тим Паркс
Още нещо общо между канадците и европейците е манията към Съединените щати и разграничаването им от тях, често чрез груби стереотипи.
Тимоти Гартън Аш
Никога не се знае кога и защо такива хора започват да говорят; често те отварят уста само защото осъзнават, че все още не са казали нищо, или защото се притесняват, че ако продължат да мълчат, ще бъдат смятани за незначителни.
Тимур Вермеш
Много често, когато лидерите повтарят нещата отново и отново, те ви подготвят, когато този мем всъщност се появи в реалността.
Тимъти Снайдър
Но често е съмнително дали логиката на самата работа и думите, използвани за нейното описание, наистина имат нещо общо помежду си.
Том Мейн
Работейки във вестници, вие пишете до определена дължина, често много кратки статии; склонни сте да търсите лесни форми на хумор - жените не могат да шофират, такива неща. Това е горе-долу нивото на много вестникарски хумор. Това се превръща във форма на мързел.
Том Улф
В класни стаи, пълни с ученици, които варират от брилянтни до мрачни недоволства, игрите – и често само игрите – са тези, които съм виждал да ангажират всеки един човек в стаята. За някои правилният вид игра може да опише разликата между това да станат част от нещо и усещането за цял живот, че не им е предназначено да участват.
Том Чатфийлд
Дори когато не причиняват наранявания, колите, управлявани от хора, често се управляват неефективно, неумело, антисоциално или по други начини, допълващи общото човешко нещастие.
Том Чатфийлд
... наказанието много често нанася повече зло, от самото престъпление.
Антон Чехов
Когато говоря, често съм непоследователен, защото умът ми, работещ твърде бързо, няма време да закъснее и да се обясни на другите.
Антон Холбан
Всеки ден работех по петнайсет часа, но често и до по-късно, защото страстта не пресмята. Ден след ден се научавах все по-добре да разбирам този странен подвид на Хомо сапиенс, който са писателите. Следобед тонът се повишаваше и присъствах на вълнуващи разговори. Възхищавах се на разюздания им егоизъм, на надменността им, на арогантността им, на желанието им да блеснат дори в очите на Лусия.
Антони Казас Рос
Често ме успокояват по странен - може би перверзен - начин, когато открия в архива неща, които противоречат на моите предположения. Това е интересно и вълнуващо.
Антъни Бийвър
В моята къща нито съпругата ми, нито дъщеря ми са впечатлени, че съм на телевизия и да ми напомнят за това често.
Антъни Бурдейн
Яснотата на мисълта и яснотата на изразяването често се срещат заедно.
Томас Маколей
Когато мъжете се смятат за ръководни длъжности, същите черти, които предсказват тяхното падение, често се погрешно - дори се празнуват - като знак за лидерство или талант.
Томас Чаморо-Премусик
Честта е моралната съвест на великите.
Уилям Давенант
Освен някои допълнителни фибри, яденето на две филийки пълнозърнест хляб е наистина малко по-различно и често по-лошо от това да пиете консервирана подсладена газирана напитка или да ядете сладко бонбонено блокче.
Уилям Дейвис
Яденето на пшеница е като катерене на лед, качване на планина и бънджи скокове, е екстремен спорт. Това е единствената често срещана храна, която носи свой собствен процент на дългосрочна смъртност.
Уилям Дейвис
Причината за всяко душевно заболяване често е болест на тялото.
Уилям Питър Блати
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
78
Следваща