Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 46
В ежедневието често си позволяваме да говорим лошо за хората, за себе си, за съдбата си. Оказва се, че този навик разрушава при човека... зъбите.
С. Н. Лазарев
- Най-трудното нещо на света, - каза той, - е да разбереш какво е твоето задължение; Дългът е механизмът на ума, а сърцето често се подиграва на заключенията му.
С. С. Ван Дайн
Хората с висше образование, било то медицина или друга сфера, мислят, че знаят всичко. Често те не знаят нищо.
Сабин Дюрант
Когато посещавах приятеля си октопод, Октавия, в аквариума на Нова Англия, обикновено тя ме поглеждаше в лицето, притичваше да ме види и почервеняваше от емоция, когато ме хващаше в пипалата си. Често, когато я галех, тя побеляваше под допира ми, с цвета на отпуснат октопод.
Сай Монтгомъри
Възрастните горили ще се бият до смърт, защитавайки семействата си. Ето защо бракониерите, които може би търсят само едно бебе за търговия в зоопарка, често трябва да убият всички възрастни в семейството, за да заловят бебето.
Сай Монтгомъри
Човешките отношения с хищниците винаги са били трънливи. Хищниците са първите същества, които нашият вид целенасочено изкоренява. Твърде често хората смятат, че хората контролират и трябва да контролират; ние сме вбесени да открием, че това не е вярно. И когато други същества споделят нашите апетити и убиват нашия добитък (често животни, които сме отглеждали, за да убиваме себе си), ние ги наричаме вандали и убийци... Хищниците са най-преследваните същества на Земята.
Сай Монтгомъри
Опитах се да предам на момчето как животът на хората често се променя от извити линии, четени бавно от хартия, пясък или камък.
Саймън ван Буй
Истина е, че хората, които срещаме, ни оформят. Но хората, които не срещаме, също ни оформят, често повече, защото сме си ги представяли толкова ярко. Има хора, за които копнеем, но сякаш никога не сме ги срещнали.
Саймън ван Буй
Писателите често са сами, когато работят. Часовете минават в тишина като един дълъг миг; светлината избледнява, когато денят се връща към идващата нощ.
Саймън ван Буй
Често съм казвал, че за мен няма значение дали студентът ми каже, че е лидер на левицата, освен ако не е добър студент. Имаме нужда от добри студенти.
Салвадор Алиенде
Често малките дела стават велики благодарение на реклама.
Марк Твен
Например, какво трябва да направите, когато човек изглежда заседнал в повтарянето на дума, дейност или изречение отново и отново? Повтарянето е често срещано в по-късните стадии на заболяването. Човекът търси познатост и комфорт, докато мозъкът продължава своя злонамерен марш напред в упадък. Един от начините да реагирате в допълнение към спокойствието и търпението е да ангажирате човека в дейност, за да прекъснете модела на повторение.
Санджай Гупта
Енергията на гласа ви усилва резонанса на вашите мисли, така че произнасяйте утвържденията си на глас толкова често, колкото можете.
Сандра Ан Тейлър
Големите победи често започват с дребно преимущество.
Сара Дж. Маас
Отвращението толкова често се описваше като студено; днес беше горещо като слънцето.
Сара Маклейн
Майкрософт е една от онези редки компании, които наистина са революционизирали света чрез технологиите, и аз не мога да бъда по-голяма чест да бъда избран да ръководя компанията.
Сатя Надела
А Доброто все така побеждава. Доброто побеждава, уви, често това става твърде късно, и толкова добри, прекрасни хора, са призвани да украсяват земята - умират неоправдано, необмислено, и неизвестно защо...
Светлана Алилуева
Наднорменото тегло за една жена често играе ролята на своеобразен пашкул, обвит в който тя се чувства по-защитена от агресията на външния свят, по-малко уязвима, по-малко податлива на емоции.
Светлана Бронникова
Ние също знаем колко жестока е истината често и се чудим дали заблудата не е по-утешителна.
Жул Анри Поанкаре
Гладът е ужасен, защото често изкривява добрите хора.
Сергей Яров
Често можем да издържим допълнителен килограм болка далеч по-лесно, отколкото можем да понесем отдръпването на унция от свикнатото удоволствие.
Сидни Харис
Остава удивителният, обезпокоителен факт, че в Америка - държава, в която почти всяко ново лекарство е подложено на строг контрол като потенциален канцероген и дори намекът за връзката на дадено вещество с рака разпалва бурята на обществената истерия и медийното безпокойство... един от най-мощните и често срещани канцерогени, познати на хората, може свободно да се купува и продава във всеки магазин на ъгъла за няколко долара.
Сидхарт Мукхърджи
Предишна
1
...
45
46
(Текуща)
47
...
78
Следваща