Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 31
Колко често се провалях в задължението си към Бога, защото не се подпирах на силния стълб на молитвата.
Тереза Авилска
По време на смъртта или критичното състояние, или на наркотичната псевдо-смърт, в ума често възникват обширни еволюционни перспективи. Определяме го като седмият контур на нервната система.
Тимъти Лиъри
Вече виждаме създаването на нов вид мрежа, основана на приятелства: стартиращи фирми, които често са основани от приятели, са началото на нещо, което може да промени социалните отношения.
Тиодор Зелдин
Семействата са се превърнали в модели за обществен живот, изграждайки приятелства между хора с различни темпераменти, амбиции и възраст, дори ако те често са неуспешни. Хората сега искат преди всичко да оценят своята уникалност.
Тиодор Зелдин
Светът е... често ужасяващ, отвратителен и трагичен, но е и красив. Бих искал да знам как точно всеки човек би го направил малко по-малко отвратителен и малко по-красив.
Тиодор Зелдин
Глупостта често вбесява повече от мошеничеството, и нанася по-голяма вреда.
Тобаяс Смолет
Изгнаниците някак си свикват с новият си статус и често придобиват качества, които не са характерни за тях.
Уилям Тревър
Идеите за инвестиции, като жените, често са по-вълнуващи, отколкото точни.
Уорън Бъфет
Задължена съм на приятели, които ме оказват с честа на своите посещения, и съм дълбоко благодарна на приятели, които ме лишават от тази чест.
Фаина Раневска
Честа на художника е много тънко качество. Той е длъжен със всички сили да я съхрани чиста, така както от репутацията зависи цялото му съществуване; от момента, когато е опетнена, щастието му загива завинаги.
Франсиско Гоя
Когато всички надежди за признание или чест са избледнели в далечния спомен, когато чистотата на сърцето срещне скръбта на ума, когато целият свят сякаш ходи в слепота и въпреки това човек работи, без да се уморява за това, което обича... само в този момент страстта е наистина разбрана.
Франц Шуберт
Обвинявам потребителското общество в това, че то ме направи такъв какъвто съм: ненаситен. Обвинявам моите родители в това, че те ме направиха такъв какъвто съм: безхарактерен. Аз често обвинявам другите, че не обвиняват самите себе си.
Фредерик Бегбеде
Често се оказвам единствената жена в обкръжението на мъже и чувствам властта си над тях. Но в това няма нищо особено - всяка жена е способна да управлява мъжете.
Хайди Клум
Хората, които се молят за чудеса, обикновено не получават чудеса. Но хората, които се молят за смелост, за сила да понесат непоносимото, за благодатта да си спомнят какво им е останало вместо това, което са изгубили, много често намират отговор на молитвите си. Техните молитви им помагат да се възползват от скритите запаси от вяра и смелост, които не са им били достъпни преди.
Харолд Кушнер
Когато се роди дете с умствена изостаналост, религиозният въпрос, който често задаваме, е "Защо Бог позволява това да се случи?" По-добрият въпрос, който трябва да зададете, е да попитате: "Каква общност трябва да бъдем, така че умствената изостаналост да не е пречка за насладата от пълната човечност?"
Харолд Кушнер
Децата се нуждаят от родители, които ще ги оставят да израснат, за да бъдат себе си, но родителите често имат лични планове, които се опитват да наложат на децата си.
Харолд Кушнер
Животът е като бейзболния сезон, където дори най-добрият отбор губи поне една трета от мачовете си, а дори и най-лошият отбор има дни на блясък. Целта не е да печелите всяка игра, а да печелите повече, отколкото губите, и ако го правите достатъчно често, накрая може да откриете, че сте спечелили всичко.
Харолд Кушнер
На ръководна позиция характерът често е по-важен от знанията или интелигентността.
Хелмут Кол
Доброто и лошото, което правим на другите, струва ми се, често се отразява на нас самите.
Хенри Филдинг
В мен има двама човека - актьор и зрител. Често зрителят е недоволен от актьора.
Хенрик Сенкевич
Ако масовите комуникации съчетават хармонично и често незабележимо изкуство, политика, религия и философия с реклами, те довеждат тези сфери на културата до техния общ знаменател - формата на стоката. Музиката на душата е и музика на продажността. Разменната стойност, а не стойността на истината, се брои.
Херберт Маркузе
Често съм казвал на оркестъра, особено на по-младите музиканти: "Давайте най-доброто от себе си и обичайте това, което правите, защото ви е позволено да правите това". С това имам предвид, че те могат да направят това, което милиони хора не могат. Много хора не могат да си помислят да пуснат музика или да я слушат до шест часа вечерта. Да участваш професионално в толкова креативно нещо като това е голяма привилегия и ние сме длъжни да го направим по такъв начин, че да можем да помогнем да донесем удоволствие и чувство за удовлетворение на онези, които нямат този късмет.
Херберт фон Караян
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
78
Следваща