Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 30
В литературния, както и във военния свят, най-мощните способности често ще бъдат намерени скрити под селски дрехи.
Плиний Стари
Хората често отиват много по-далеч, отколкото самите те смеят да си признаят.
Макс Щирнер
Много често ме питат дали вярвам в живота след смъртта. Вярвам в светостта на живота, в непрекъснатостта на живота и на енергията. Знам, че анонимността на смъртта не е привлекателна за мен. Това е сега, с което трябва да се изправя и искам да се изправя.
Марта Греъм
Помня как баща ми ме дръпна на страна и каза: "Сине, всички обичат клоуните, но никой не им плаща." Аз често искам да му се обадя и да му кажа "Помниш ли, татко, какво ми казваше? Така е, клоуните плащат!"
Мел Гибсън
Ценността и достойнството на човек са заключени в неговото сърце и в неговата воля; именно тук е основата на истинската чест.
Мишел дьо Монтен
От мудност често се пропиляват сгодни случаи, а от прибързаност-силите си.
Николо Макиавели
За да не стане отегчително съдържанието е нужно често да се сменя опаковката. Затова жените с удоволствие се подчиняват на модата.
Ноел Кауърд
Той принадлежеше към тези хора, за които се забравя лесно, когато са наоколо, но за които често си спомняш, когато ги няма.
О. Хенри
- Чух, че любовта често е плод на брака. - Като и самоубийството.
П. Г. Удхаус
Много често се чува смях там, където се лее кръв.
Питър Джаксън
Брилянтните мъже често са поразително неефективни; те не осъзнават, че брилянтното прозрение не е само по себе си постижение. Те никога не са научили, че прозренията стават ефективни само чрез упорита систематична работа.
Питър Дракър
Всеки път, когато дадем думата си, тя се брои. В по-голямата си част хората дават думата си твърде често. Нашата дума е ценна стока и трябва да се третира като такава.
Питър МакУилямс
В действителност често именно нашата морална сила ни дава възможността много успешно да творим зло.
Рабиндранат Тагор
Хората много често извършват глупави и безсмислени действия.
Ричард Бротиган
Името ми много често се свързва с купони и забавления, но не е вярно. Не съм такъв купонджия.
Роберто Кавали
Интелектуалният напредък на човека зависи от това колко често той може да размени старо суеверие за нова истина.
Робърт Ингерсол
Казано е, че гениален човек трябва да подбира предците си с голямо внимание - и все пак изглежда не е толкова наследствен, колкото повечето хора мислят. Децата на големите често са малки.
Робърт Ингерсол
Само рискуващият често, може да се стреми към почести.
Самюел Джонсън
...защото този, който често остава сам, постоянно се замисля за това, което е видял със собствените си очи.
Селма Лагерльоф
Често като ида на театър или кино, си мисля, О Боже мой, всички са бели. Но моята дъщеря ходи на училище, наречено Черен Балет и имат всеки цвят: черен, бял, смесен. Това за мен е бъдещето.
Танди Нютън
... щастието често е само сянка на вода.
Теофил Готие
Умствената молитва не е нищо друго, освен да бъдеш в приятелство с Бога, често разговаряйки тайно с Него.
Тереза Авилска
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
78
Следваща