Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 3
Красивите рими често служат като патерици на куците мисли.
Хайнрих Хайне
Би ли възприета простата максима, че честността е най-добрата политика; че усещането за истинската цел на живота може да повиши тона на политиката и търговията, докато публичната и частната чест станат идентични.
Маргарет Фулър
От двамата приятели винаги единият е роб на другия, въпреки че често никой от тях не признава това...
Михаил Лермонтов
Ние често срещаме хора, учеността на които служи като оръдие на тяхното невежество, - хора, които колкото повече четат, толкова по-малко знаят.
Хенри Томас Бъкл
Четенето е като полов акт - направено лично и често в леглото.
Даниел Бурстин
Често чувам музика в сърцето на шума.
Джордж Гершуин
Минутно удоволствие често става причина за дълги страдания.
Кристоф Виланд
Да изслушва – това е вежливост, която умият човек често оказва на глупака, но на която последният никога не отвръща.
Пиер Декурсел
Най-големият враг на истината често е не лъжата – преднамерена, коварна и безчестна, а митът – устойчив, увлекателен и ефимерен.
Джон Кенеди
Често извиняваме тези, които ни досаждат, но не можем да простим на онези, на които ние досаждаме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Законът: той ни удостоява с чест – можем и ние да го почитаме.
Даниел Уебстър
Няма нищо по-могъщо от истината – и много често нищо по-странно.
Даниел Уебстър
Съзерцателният живот често е доста жалък. Човек трябва повече да действа, по-малко да мисли и да не се гледа как живее.
Никола дьо Шамфор
Приятелството може, и често се превръща в любов, но любовта никога не може да се превърне в приятелство.
Джордж Байрон
Истинското изкуство е човечността. Това, което наричаме лоши обноски, са често най-живописните и изразителни неща изобщо.
Уолт Уитман
Когато искаме съвет, често търсим съучастник.
Сол Белоу
Човек често среща съдбата си по пътя, по който е поел, за да я избегне.
Жан дьо Лафонтен
Попитайте пияницата как може да спре да пие. Ще отговоря за него: нека той често си спомня нещата, които прави, когато е пиян.
Питагор
Често си лягах без вечеря, защото мразех готвенето на майка ми. И така, да си лягам без вечеря не беше мъчение за мен. Ако щеше да ме нарани, щеше да ме накара да ям.
Морис Сендак
Това, което наричаме рационални основания за нашите убеждения, често са изключително ирационални опити да оправдаем инстинктите си.
Томас Хъксли
Когато схемите се поставят предварително, изненадващо е колко често обстоятелствата се вписват в тях.
Уилям Ослър
Величието е толкова често учтив синоним на голям успех.
Филип Гедала
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
78
Следваща