Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 17
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
Не мисля, че някой има правото да ви се бърка в живота, но често се случва. Бих искала хората да разцелят актрисата от жената.
Ингрид Бергман
Тези, които творят историята, често заедно с това я и фалшифицират.
Веслав Брудзински
Научил съм се да уважавам идеите, откъдето и да идват те. А те често идват от клиентите. Често и счетоводителите имат големи творчески идеи, независимо от това какво смятат много автори.
Лео Бърнет
Често ме питат как съм навлязъл в тази работа. Не съм. Работата навлезе в мене.
Лео Бърнет
През последното време политиката много често мирише на нефт, а нефтът – на политика.
Феликс Дзержински
Силата на словото е безперделна. Често е достатъчна една удачна дума, която да спре обърната в бягство войска, да превърне поражението в победа и да спаси страната.
Емил дьо Жирарден
Твърде старателното търсене на думи често разваля цялата реч. Най-добрите думи са тези, които се появяват от само себе си; те изглеждат като подсказани от самата правда.
Квинтилиан
В науката трябва често да повтаряш уроците, за да ги запомниш; в морала трябва често да помниш грешките, за да не ги повтаряш.
Василий Ключевски
Точно обратното на това, в което обикновено се вярва, е често самата истина.
Жан дьо Лабрюйер
Този, който знае една-единствена истина, е принуден често да лъже.
Габриел Лауб
Копнежът да общуваме по-чисто и директно с хората винаги е възпрепятстван от квалификациите и много често от безпокойството как се възприемат нашите послания.
Джон льо Каре
В чест на Нова година да се организират украсявания на елхи, да се забавляват децата, да се спускат с шейни от високо. А възрастните на пиянството да не наблягат – за това си има други дни.
Петър I
Човек често притежава състояние, без да знае щастие, както притежава и жени, без да усеща любов.
Антоан дьо Риварол
Аз наистина мисля, че писането на разказ често е въпрос на късмет.
Робърт Шекли
Странно как насилието и хумора често вървят ръка за ръка, нали?
Дан Симънс
Грешните ходове често пъти се откриват много трудно.
Савелий Тартаковер
Силното чувство твърде често засенчва истината.
Хари С. Труман
Могат да ви лишат от парите, от работата, от дома, но запомнете – никой не може да ви лиши от вашата чест.
Уилям Лайън Фелпс
Често се твръди, че ако човешкият род се провали на Земята, някой друг вид ще вземе надмощие. Но в смисъл на развиваща се интелигентност, това не е вярно. Ние сме или скоро ще сме изчерпали необходимите природни предпоставки на тази планета. Без въглища, земно масло и висококачествени руди други видове няма да са способни да извършат дългото изкачване от примитивните условия до високо-технологично ниво. ... Ако ние се провалим, тази планетна система също ще се провали, що се отнася до интелекта.
Фред Хойл
Вярвам с цялото си сърце, че Америка си остава "Голямата идея", която вдъхновява света. Привилегия е да се родиш тука. Чест е да станеш неин гражданин. Истински подарък е да създадете семейство тук, да гласувате тук, да живеете тук.
Арнолд Шварценегер
Чувството за обективно възприемане на действителността хората, които не го притежават, често наричат цинизъм.
Джордж Бърнард Шоу
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
78
Следваща