Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чест" - страница 12
Твърде често човек е прекалено благоразумен, за да бъде велик. Необходим е малко фанатизъм, за да се добие слава и в литературата, и в държавните дела.
Клод Адриан Хелвеций
Ако сте се оказали в нелепа ситуация, от която не можете да излезете с чест, престорете се, че именно това сте искали.
Маргарет Атууд
Не отдавай чест на тези, които са ти я отнели.
Станислав Йежи Лец
Някои често пъти правят добро, за да могат безнаказано да вършат зло.
Франсоа дьо Ларошфуко
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
Тъй като, следователно, хората, както и обществеността, са толкова задължени на тези писатели за ползите, на които се радват, мисля, че те не само имат право на честта на палми и корони, но дори да бъдат причислени към боговете.
Витрувий
Тъй като такива много могъщи царе не са презирали стени, изградени от тухли, въпреки че... често са ги имали не само от зидария или камък, но дори и от мрамор, мисля, че не трябва да се отхвърлят сгради, направени от тухла, при условие, че са правилно "отгоре".
Витрувий
Както често става в нещастните времена, умното решение е направено тогава, когато вече е късно.
Публий Корнелий Тацит
Любовта често пали своят загаснал факел в пламъка на ревноста.
Маргарита де Блесингтън
Диктаторът често е революционер, който си е направил име. Революционерът често е буржоа, който не го е направил.
Марко Деневи
Учтивите непознати често говорят успокояващи лъжи за нашия външен вид, които пречат на много от нас да се изправят пред, да обсъждат и решават истинските си проблеми.
Марта Бек
Едно от многото интересни и изненадващи преживявания на начинаещия в детския анализ е да намери при дори много малки деца способност за прозрение, която често е много по-голяма от тази на възрастните.
Мелани Клайн
Смъртта не е настъпила, след живота - тя участва в самия живот. В нашия духовен живот винаги има мъртви или отпадъчни продукти от ежедневието. И често, човек се сблъсква с факта, че тези мъртви отпадъци заемат цялото пространство на живота, без да оставят в него място за живи чувства, за живи мисли, за истински живот.
Мераб Мамардашвили
Някъде прочетох, че често прекарваме цял живот в търсене на това, което вече имаме.
Мери Балоу
Истинските ценности са отхвърлени и забравени - те повече не съществуват. Мода, се е превърнала в диктатура на нищожества. И това, което някога е било наречено чест, сега се изисква минимално.
Мишел Мерсие
Трябва да сме готови да се провалим и да оценим истината, че често "Животът не е проблем, който трябва да бъде решен, а мистерия, която трябва да се изживее".
Морган Скот Пек
Но на практика, ако често се свежда до това да не понесете загуба толкова голяма, колкото огромната печалба, която сте направили преди време.
Мъртън Милър
При децата, оставени сами на себе си, често доминира злото начало.
Наталия Бехтерева
Човекът може и трябва да предотврати трагедията на глада в бъдеще, а не просто да се опитва с благочестиво съжаление да спаси човешките останки от глада, както е правел толкова често в миналото.
Норман Борлауг
Аз съм само един член на огромен екип, съставен от много организации, служители, хиляди учени и милиони земеделски стопани - предимно дребни и смирени - които дълги години водят тиха борба, като често губят война на фронта за производство на храни.
Норман Борлауг
Истината е смиряваща, ужасяваща и често вълнуваща. Той издухва вратите от пантите и изпълва света с чист въздух.
Огастин Бъроуз
Ако чувате такива глупости достатъчно често достатъчно дълго, започвате да им вярвате.
Октавия Е. Бътлър
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
78
Следваща