Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 8
Във всяка книга има душа. Душата на този, който я е написал, и душата на тези, които я четат и преживяват, и мечтаят над нея.
Карлос Руис Сафон
Само в насладата на любовта се чувства щастието на съществуването и, притискайки устните към устни, се обменят души.
Клод Адриан Хелвеций
Младостта се влюбва в лицето, в зрелостта в тялото, а старостта в душата.
Константин Мелихан
Ние посещаваме книжарниците не толкова често, за да си купим някоя специална книга, а по-скоро, за да преоткрием, по-щастливите и по-изразителни думи на другите за собствената ни обременена душа.
Кристофър Морли
Винаги се надявам, че ако милион души гледат филма ми, те ще гледат милион други филми.
Куентин Тарантино
Чувствената душа е фатален дар на небето. Онзи, който е надарен с него, става играчка на стихиите.
Лион Фойхтвангер
Попрището на жената е да възбужда у мъжа енергията на душата, пламъка на благородни страсти, да поддържа чувството за дълг и стремежа към високото и великото – това е нейното предназначение и то е велико и свещено.
Висарион Белински
Преди да излеете душата си, убедете се, че "съдът" не тече!
Джордж Бърнард Шоу
За да взимаш правилните решения в живота си, трябва да влезеш във връзка с душата си. А за да направиш това, трябва да преживееш самота, от която повечето хора се страхуват, защото в тишината чуваш истината и разбираш решенията.
Дийпак Чопра
Надеждата е най-великата и трудна от всички победи, които човек е способен да удържи над своята душа.
Жорж Бернанос
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Не трябва на никой да се дават съвети и да се ползват чужди съвети, освен общия съвет - правило за всеки - следвай повелите на душата си и действай смело.
Николо Макиавели
Любовта и магията имат много общи неща. Те обогатяват душата, радват сърцето. Но и двете искат практика.
Нора Робъртс
Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..."
Паулу Коелю
Който нахрани гладно животно, храни собствената си душа.
Чарли Чаплин
Душата на човек е ръководещото начало на неговото тяло.
Гален
От тази минута, прошепна тя, или ще намерим, или ще изгубим нашите души.
Майкъл Ондатджи
Който го знае, също знае, че в любовта няма повече и няма по-малко; но че онзи, който обича, може да обича само с цялото сърце и с цялата си душа; с цялата си сила и с цялата си воля.
Макс Мюлер
Нещо те боли: не зъб, не глава, не стомах, не- не- не-... а боли. Това е душата.
Марина Цветаева
На света има ограничено количество души и неограничено количество тела.
Марина Цветаева
Разликата между мъжката и женската любов се заключава в това, че жената обича със цялото си сърце и цялата душа, а мъжа с целият си ум и тяло.
Мина Антрим
Усмивката е целувка на душата.
Мина Антрим
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
79