Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 67
Бях търсещ и все още съм, но спрях да питам книгите и звездите. Започнах да слушам уроците на моята душа.
Мевляна Джеляледдин Руми
Благословен е този, който без да се задоволява с настоящата действителност, е носил в душата си своя идеала за по-добро съществуване, живял е и е дишал с една мисъл – да побърза, според степента на дадените му от природата средства, да осъществи на земята този идеал...
Висарион Белински
Музиката и любовта са двете крила на душата.
Ектор Берлиоз
Това музиката е толкова необикновено нещо. С нея говорим с Господ, или пък изобщо не говорим с Него. Дори и ако не вярваме в Него. Тогава нека тя е език на душата. Ако повярваш, че отвъд плътта си имаш душа, която живее повече от тялото ти, ако наистина има душа, то тогава музиката е онова, което я пробужда. Моята определено я пробуди. И тогава започваш да разбираш и общуваш на друго ниво.
Боно
В молитва е по-добре душата ти да е без думи, отколкото думите ти да са без душа.
Махатма Ганди
Само най-голямото изкуство - музиката - е способно да докосне душите.
Максим Горки
Аз съм така смел да вярвам, че навсякъде хората могат да се хранят по три пъти на ден за своето тяло, да получават образование и култура за своя дух и чест, да имат равноправие и свобода за своята душа.
Мартин Лутър Кинг
Очите не са огледало на душата, а нейни огледални прозорци: през тях тя вижда улицата, но и улицата вижда душата.
Василий Ключевски
Нямам нищо против груповия секс, стига групата да се състои от двама души.
Антъни Куин
Променчивостта в нашите приятелства се дължи на това, че е трудно да познаем качествата на душата и лесно да познаем качествата на ума.
Франсоа дьо Ларошфуко
Великодушие е тогава, когато на душата й е угодно да бъде велика.
Юлия Леонтиева
В душата на ближния не се влиза с кални обуща. Изтривалките тук не помагат. (161)
Станислав Йежи Лец
Тук се плащат хиляди за целувка и 50 цента за душата ти. Знам го, защото често се отказвам от хилядите, за да запазя това, което струва 50 цента!
Мерилин Монро
В душата на всеки човек има клапа, която може да бъде отворена само от поезията.
Николай Некрасов
На Църквата ще са й нужни векове на молитви в смирено мълчание, за да изкове наново слабохарактерната си душа.
Николас Гомес-Давила
Погледни в собствената си душа.
Плиний Млади
На философската душа е свойствено да обича мъдростта и да се възхищава на мъдреците.
Плутарх
Оня, който прелюбодействува с жена е безумен. Който прави това би погубил душата си. Притчи 6:32.
Соломон
Не знам дали ви се е случвало някога, умрели за сън, да се пъхнете в леглото, да се отпуснете и в този миг някакъв непознат гущер да се шмугне в левия ви крачол. Това е преживяване, което слага незаличимо клеймо върху човешката душа.
П. Г. Удхаус
Трябва да създадем свят, в който няма непознати, враждебни чужди хора в другия край на ракетите, и това ще ни струва много работа. Единствената сила, която може да премахне всякакви бариери, е силата на любовта, силата на истината, на душата...
Бети Уилямс
Да правиш нещата както ги виждаш, да следваш сърцето си и душата си, това е чистата артистична целокупност. Няма значение дали косата е шест или шестдесет сантиметра дълга, дали на очите си имаш грим или не, дали рифовете са в една или друга тоналност, дали усилователите са Маршал или не, всичко това няма значение ако правиш нещо за правилната кауза, което за мен значи да го правиш за себе си!
Ларс Улрих
Минута само, не влизайте! Тъкмо да си прикрия душата.
Владимир Хочински
Предишна
1
...
66
67
(Текуща)
68
...
79
Следваща