Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 66
По душа съм момиче от осемнадесети век. Нямам нищо против да бъда оставен в Лондон през 1715 година, в разгара на цялата драма на хановерското наследство.
Лорън Уилиг
Неспособността ни да мислим отвъд собствения си вид или да можем да съжителстваме с други форми на живот в това, което очевидно е масивен съвместен стремеж за оцеляване, със сигурност е болест, която прониква в човешката душа.
Лорънс Антъни
Силата за победа в битката не се събужда в успокоена душа.
Лорънс Краб
Болката не изчезва, дори се засилва, когато все по-ясно виждаме колко много душата ни е разядена от греха.
Лорънс Краб
Обичам романа като форма, като приключение на ума и душата. Наистина, аз абсолютно обичам да ги пиша; те поглъщат дните и нощите ми - какво да кажа? Но и аз съм запален студент по филми: гледам филм всяка вечер.
Лорънс Озбърн
Душата ни изпада в ужас при вида на предмети, която сама е преувеличила и очернил; върнете им истинските размери и цвят, и тя даже няма да ги забележи.
Лорънс Стърн
Колко често си задавам въпроса: кое е по-лесно да се измери - бездната на влажните недра на океана или дълбочината на човешката душа?
Лотреамон
Великото изкуство на киното се състои не в движенията на мускулите на лицето или тялото, а в движенията на ума и душата.
Луиза Брукс
Но не забравяйте кой сте всъщност. И не говоря за така нареченото ти истинско име. Всички имена са измислени от някой друг, дори това, което родителите ви са ви дали. Вие знаете кой сте всъщност. Когато сте сами през нощта, гледате нагоре към звездите или може би лежите в леглото си в пълен мрак, вие познавате онзи безимен човек във вас...Мускулите ви ще се втвърдят. Така ще бъде и сърцето и душата ви. Това е необходимо за оцеляване. Но не губете връзка с този човек дълбоко във вас, в противен случай изобщо няма да оцелеете.
Луис Сакър
Да говориш два езика означава да имаш две души.
Лус Габас
Големи скърби и силни страсти предизвикват големи промени в душата ни.
Мадам дьо Лафайет
Той е половината ми душа, както казват поетите.
Маделин Милър
Няма душа на планетата, която да не жадува за вашето одобрение.
Майк Дули
За да нахраним достъпно следващия милиард души, трябва да имаме по-високодобивни култури с още по-голяма хранителна стойност. Америка трябва да бъде в авангарда на иновативните постижения, които ще направят това.
Майк Помпео
Както не трябва да се опитваме да лекуваме очите отделно от главата и главата отделно от тялото, така не трябва да лекуваме тялото, без да лекуваме душата.
Майкъл Брукс
Взаимодействието с велики души се свързва с величието и самите нас.
Майкъл Бърг
Седим в тъмното и сме готови да продадем душите си за още една мента с достатъчно уран, за да сънуваме мокрия сън на терориста. - Диана.
Майкъл Грант
Нека мечтаем за утрешния ден, където можем истински и от душа да обичаме и където любовта е връхна точка на сърцето по целия свят.
Майкъл Джексън
Човешката душа е безсмъртна, което трябваше да бъде доказано.
Готфрид Лайбниц
...предназначението на душите се заключава в търсенето на истина чрез земният жизнен опит с цел достигане на мъдрост.
Майкъл Нютън
В света на писането на книги има няколко души, може би, където имате близки отношения. В телевизията има толкова много връзки и всички те са толкова критични.
Меган Абът
Какво е любовта? Не е състрадание, нито доброта. Добротата са двама души - един, когото го боли и един, който лекува. В добротата са двама - този, който дава и този, който получава. Но в любовта е един. Смесват се двамата и стават един човек. Не се открояват. Егото се заличава. Любовта ще ги уеднакви, за да станат едно...
Никос Казандзакис
Предишна
1
...
65
66
(Текуща)
67
...
79
Следваща