Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 6
Душата, която може да говори през очите, също може да се целува с поглед.
Густаво Адолфо Бекер
Във високите души жалостта е чест гост.
Джефри Чосър
За да подтикнем душата към действие, трябва да разстроим нейното равновесие.
Ерик Хофер
Да възпитаваш дъщеря е като да възпитаваш самото общество, понеже то изхожда от семейството, където душата е жена.
Жул Мишле
Какво е талант? -Душа.
Константин Станиславски
Когато позная душата ти, ще мога да нарисувам твоите очи.
Амедео Модиляни
Времето не минава напразно и не изтича без каквото и да е въздействие върху нашите чувства: то твори в душата удивителни дела.
Августин
Като погледнеш някое поетическо създание: муселин, ефир, полубогиня, милион възторзи, а надникнеш ли в душата му - най-обикновен крокодил."
Антон Чехов
Лицето изразява душата на тялото.
Лудвиг Витгенщайн
Най-печалното, което може да постигне душата, е, когато тя загуби вяра в Бога и в жената.
Александър Смит
Колкото по-дълбоко дълбае скръбта в душата ви, толкова повече радост може да побере тя.
Джубран Халил Джубран
Поостържи душата на актьора и ще откриеш актриса.
Дороти Паркър
Всички празни души клонят към крайни мнения.
Уилям Бътлър Йейтс
Не съм нищо специално, в това съм сигурен. Аз съм обикновен мъж, с обикновени мисли и водя обикновен живот. Няма мои паметници и името ми скоро ще бъде забравено, но съм обичал една жена с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.
Никълъс Спаркс
В котката виждам жена с вечно изменчива чувствителна душа.
Джакомо Казанова
Трябва да се създава красота не за да се възбудят сетивата, а за да се подхранва душата.
Габриела Мистрал
Удивително е какво може да направи един слънчев лъч с душата на човек!
Фьодор Достоевски
Душата прави кръг от неизбежност, облечен в последователност от един или от друг живот.
Питагор
Научете се да не бъдете внимателни към това, което казва другият, и се задълбочавайте, доколкото можете, в душата на говорещия.
Марк Аврелий
Нещата, за които мислите, определят качеството на ума ви. Душата ви придобива цвета на мислите ви.
Марк Аврелий
Не бъдете равнодушни, понеже равнодушието е смъртоносно за душата на човек.
Максим Горки
Изкуството никога не се обръща към тълпата, към масата, то говори на отделния човек, в дълбоките и скритите тайни на неговата душа.
Максимилиан Волошин
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
79
Следваща