Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 58
За душата отхвърлянето на желанието е все едно да задържиш дъх за тялото.
Джон Елдридж
Какво е да живееш в Ню Йорк. Да се преместиш тук и да не познаеш душа. Чист лист, шанс да се отдалеча от миналото и да започна отначало ... Ще се престоря на прохлада. Бавно ще науча изкуството да не показвам, че съм изненадан, впечатлен или трогнат. Ще усетя приповдигнатостта, която идва от анонимността. Ще почувствам комфортната самота да се скитам по алеите в прилив на човечеството, страничните улици от себе си.
Джон Кени
Почувства тъмния пръст на лицемерието, което гали душата му.
Джон Сандфорд
Тялото може да оцелее, докато душата умира.
Джон Шорс
Удоволствието от Бога е единственото щастие, с което душите ни могат да бъдат удовлетворени.
Джонатан Едуардс
Любовта не е съставка в просто умозрителна вяра, но тя е животът и душата на практическа вяра.
Джонатан Едуардс
Има спокойствие, което идва, когато престанеш да се съпротивляваш. Мирът, който се възцарява в душата, когато разбереш, че нямаш избор.
Джонатан Карол
Всички сме имали моменти на слабост и провал. Всички ние. Всички сме страдали през тъмните нощи на душата.
Джонатан Мабъри
Обичам да работя в малък екип. В дизайнерския екип сме само 18 души. Никой никога не е напускал.
Джони Айв
Ползата от това, че сте грубо копеле, е да поискате милост към душата си и да летите към Господ.
Джордж Макдоналд Фрейзър
Ще призная, че един художник може да бъде велик и ограничен; с една дума той може да освети бездната на душата; но трябва да има тази една магическа и уникална дума.
Джордж Мур
Ако оставим миризмата ни зад себе си, напускайки стаята, то тогава със сигурност остава нещо от нашите души, когато напуснем този живот?
Джордж Р. Р. Мартин
Тази светеща част от теб, която съществува отвъд личността - душата ти, ако искаш - е толкова ярка и блестяща, колкото всяка, която някога е била... Изчисти всичко, което те държи отделено от това тайно светещо място. Вярвай, че съществува, опознай го по-добре, подхранвай го, споделяй неуморно плодовете му.
Джордж Сондърс
Господи, най-голямата ми слабост е, че имам добра душа.
Джордж Хигинс
По душа съм реконструктивен хирург.
Джоузеф Мъри
Странно, но ако човек влезе в душата ви, вие продължавате да се притеснявате за него, дори и да сте се разделили. Сигурен съм, че частица любов към него винаги ще живее в сърцето ми.
Джоузи Силвър
Ние четем фентъзи, за да върнем загубените краски, усещането за вкуса на подправките и слушането на песента на сирените. Има нещо древно и истинско във фентъзито, затрогващо дълбоки струни в нашата душа. Фентъзито се обръща в скритото дълбоко в нас дете, което мечтае, че ще ловува в гората нощем, ще пирува в подножието на гората и ще намери любов, която ще продължи вечно някъде на юг от Оз и на север от Шангри-Ла.
Джордж Р. Р. Мартин
Позволи ми, о, нека изкъпя душата си в цветове; остави ме да преглътна залеза и да изпия дъгата.
Джубран Халил Джубран
Какво би било да умреш? Когато мъките и болката преминаха, душата ми щеше ли да отиде при Бога? Или да бъдете хванати в капан, обречени, проклети в изгнание от мрак и болка?
Джули Бери
Външният вид и маниерите често прикриват черна душа.
Джули Гаруд
Забравихме за Буда. Забравихме за Бог. Развихме в нас студенина, която все още не се е размразила. Страхувам се, че душата ми е умряла. Спряхме да пишем вкъщи на нашите майки. Отслабнахме и отслабнахме. Спряхме кървенето. Спряхме да мечтаем. Спряхме да искаме.
Джули Оцука
Винаги следвайте светлината в душата си. Нека има крила. Ти си моята водеща звезда, която се издига на изток и сочи пътя към мъдреците.
Джулиана Багът
Предишна
1
...
57
58
(Текуща)
59
...
79
Следваща