Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 57
Да познаеш душата на друг човек е много увлекателно занятие.
Джеймс Хърбърт
Противоположностите се привличат: като единият родител е мек, а другият твърд. Интересно е да се отбележи, че двама души с тези противоположни философии често се женят.
Джейн Нелсън
Французите наричат оргазма малката смърт, но аз не съм съгласна. Това е животът. Той ми го вдишва, като ми дава своята същност. Когато се разбия над езика му, аз съм толкова пълен с душата му, че се треся и треперя.
Дженива Лий
Нищо не може да сложи край на свободната воля. Способността ни да решаваме е обвързана с нашите души. Това е, което ни определя като хора.
Дженифър Албин
Всички ги имаха, тъмни тайни на душата. Единственият начин да се справим с тях беше да живеят и да забравят.
Дженифър Ашли
Истината е - и двамата го знаехме - че в душата си отдавна не е с нас.
Дженифър Браун
С безкористна щедрост тя раздаваше богатствата на своята душа, докато там, на дъното на кошницата, почти не останаха вече никакви плодове.
Дженифър Линч
Оказах се в капана на собствената си душа - този ъгъл, който повече от всичко ненавиждам.
Дженифър Линч
Но колко правилно е да убиеш човек за нещо, което е в душата му?
Джеси Бъртън
Когато навлезем в горска фаза в живота си, ние влизаме в период на скитания и време на потенциален растеж на душата. Тук е възможно да намерим това, от което сме откъснати, да "запомним" някога жизненоважен аспект на себе си. Може да разкрием извор на творчество, който е бил скрит от десетилетия.
Джийн Шинода Болън
Да кажеш на глас нещо, което чувстваш, и да изразиш наблюдения в думи с друг човек, който присъства напълно, е творчески акт, въплъщаващ душата и любовта.
Джийн Шинода Болън
През годините вярвах, че животът е пълен с непредвидени обстоятелства, че това, че сме хора, е свързано с еволюцията на нашето индивидуално съзнание и с него, отговорности за избор. Болката и радостта идват с живота. Вярвам, че как реагираме на това, което се случва с нас и около нас, оформяме кои сме станали и имаме отношение към психиката или растежа на душата.
Джийн Шинода Болън
В истинска тъмна нощ на душата винаги е три часа сутринта, ден след ден. - Ф.
Джили Макмилън
Каква печалба е човек да спечели целия свят и да загуби душата си?
Джоел Розенберг
Когато се молим със сърцето и душата си, мисля, че сме изслушани.
Джон Асараф
Очаквайки дъжд, профилът на деня носи душата си като шапка.
Джон Ашбъри
Тялото без душа е мъртво, така както и думите без дела са празен звук.
Джон Бъниан
Каквото наистина искате да направите, но се страхувате да направите - НАПРАВЕТЕ ГО. Рискувайте - следвайте сърцето си. Важно е да слушате посланията от сърцето си. Тези послания са желанието на вашата душа. Те ви съобщават какво трябва да правите във всеки един момент от живота си. Ако не следвате тези съобщения, неизбежно ще се отклоните от пътя на живота си.
Джон Гейбриъл
Първата любов не е първа и не е последна. Това е любов, в която ние повече от всякога сме вложили самите себе си, душата, когато още не сме имали душа.
Александър Валентинович Вампилов
Парите развиват фантазията и в хладните души. С тях непременно искаш да летиш.
Александър Велтман
Тялото яде невидими бактерии. Душата яде малки грижи и преживявания. Не допускай, малките неща в живота да овладеят душата ти.
Александър Зиновиев
Философията, подобно на математиката, организираща числата, организира човешкото мислене, което следва да се счита за присъщо качество на човешката душа.
Александър Казанцев
Предишна
1
...
56
57
(Текуща)
58
...
79
Следваща