Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 52
Когато съм във връзка, давам сърцето и душата си за това и го правя 100 процента.
Блейк Лайвли
Всеки ден налага някакво ново докосване на душата на човека.
Борис Полевой
Мисля си, че има нещо в самата природа на жената, което позволява на мъжа да си открива душата, да дели чувства, не изпитвайки при това унижение на мъжкото достойнство.
Брам Стокър
Казват, че загубата на член на семейството е като загуба на ръка или крак. Със смъртта на сестра ми загубих половината от душата си.
Бриджит Кемерер
Оказа се, че дори най-самотните души никога не са искали да останат сами.
Британи Чери
Само когато Душата и Науката се обединят, ще ни бъдат предоставени средства за по-добър свят.
Брус Липтън
Ние сме създадени по Божия образ и трябва да върнем Душата обратно в уравнението, когато искаме да подобрим физическото и психическото си здраве.
Брус Липтън
Душата, както и тялото, трябва да бъде гъвкава и неподатлива...
Булат Окуджава
Месеците и годите спомени незабележимо растат, дремейки в нашата душа, докато някоя дреболия, не ги изкара навън, и техните странни образи да ни заслепят, затваряйки ни към реалният свят.
В. Г. Зебалд
Не търсете проблеми, за да нахраните душата си. Просто оставете живота да ви бъде учител. Ще ви подхрани с неизбежните си трудности. Как ще разберете дали оставяте живота да ви учи и подхранва? Ако физическите ви сетива станат по-чувствителни към красотата, която виждате, думите на любовта, които чувате, и живота, който чувствате, докосвайки тялото и душата ви, тогава знаете, че сте открили голямата стойност на нещастието.
Бърни С. Сийгъл
Възпитанието на детето е преди всичко възпитание на самият себе си. Трябва да има загриженост на родителите не само за децата, но за своето тяло, душа и дух.
Валерий Синелников
Оптимизмът, вярата в човек е неизчерпаем източник на творческа енергия, нервна сила и здраве на учител и ученик. Недоброжелателността е опасно заболяване на душата, което засяга както сърцето, така и нервите.
Василий Сухомлински
Твоето отношение към жената е огледало на твоята душа.
Василий Сухомлински
Аз лесно забравям езици, а с езика губиш душата на народа.
Вениамин Каверин
Нужно е да избираш такава професия, в която си способен да проявиш цялата сила на душата си.
Вениамин Каверин
Истинската смелост е да натрупате страданието си в душата, да го преодолеете и по-късно да го оставите да се разлее в по-широко, по-значимо, наистина революционно действие.
Веркор
Има книга за всички, дори и да не смятат, че я има. Книга, която достига и грабва душата ти.
Вероника Хенри
Не отваряйте душата на семейството си за непознати, потискайте чуждото любопитство, не бързайте да споделяте интимни неща, семейна скръб и радости.
Виктория Райдос
Любовта е пътешествие от първия руж на физическо привличане до брак на души.
Вирджиния Хенли
Вярвам в теб и мисля, че си научил единствения урок, на който исках да те науча: живей така, че всеки ден да оставя щастливи спомени в душата ти. В края на живота щастието е единственото нещо, което вземате със себе си. Обичам те с цялото си сърце.
Виржини Грималди
Силна съм от удивление, чието име е душа.
Вислава Шимборска
За освобождението на Полша дарихме 600 хиляди души. Полша е малко над 300 хиляди квадратни километра. И би било полезно за вас, господа, да си спомните, че над всеки километър от вашата земя витаят две свети души на съветски войници.
Владимир Бушин
Предишна
1
...
51
52
(Текуща)
53
...
79
Следваща