Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 51
Главната добродетел е оправданото доверие, ако то е оказано на теб от друг човек, понеже не можеш да подведеш оказано довери, без да разрушиш душата си.
Щефан Хайм
Мрачното дете определя чувствата, а вътрешният възрастен отговаря за ума и не може да контролира действията на душата си.
Щефани Щал
Двама души гледат едно и също упражнение по-горе: Единият вижда "Възможността е никъде", а другият вижда "Възможността е вече тук".
Ърни Зелински
Във всяко зърно жито се крие душата на звезда.
Артър Макън
В мрачния свят, в който избяга, всичко изчезва от душата, с изключение на болката.
Арчибалд Кронин
Аз имам стара и мъдра душа, а при Сам е млада. Ние не виждаме разликата във възрастта си, ние се гледаме един друг в очите.
Арън Тейлър-Джонсън
Честността в журналистиката - отговорност на всеки автор. Бих казал, че е индикатор за неговата "душа" За себе си, ние се авторите и издателите, и публицисти. Хората могат произволно да променят истината. Лъжите могат да преминават в света преди словото на истината да се изплъзне от устните.
Ащън Къчър
Но две души живеят в мен и двете се разминават помежду си...
Юрий Левитански
Има два вида наранявания: някои остават по тялото, а други в душата.
Юрий Томин
Миналото много често болно бие по душата, по нервите. Така че аз научих себе си да живея с това, което имам сега.
Барбара Брилска
Мъжът е в подчинение на жената! Балсам за моята еманципирана душа.
Барбара Майкълс
- Защо сме стари, но душата ни не остарява, не спира да обича, не ни дава знак да спрем да се надяваме, да спрем да мислим за любовта? - Не знаете ли - засмя се тя, - че всички влюбени са деца, нямат възраст? Самата любов е дете.
Баха Тахер
Не знам твърде много за щастливите семейства, дали наистина си приличат в щастието си, но се убедих, че нещастието е травма за душата и ако сте го получили в детството, то не лекува през целия ви живот.
Баха Тахер
След като злото се индивидуализира, ставайки част от ежедневието, начинът на съпротива също става индивидуален. "Как оцелява душата?" е основният въпрос. И отговорът е: чрез любов и въображение.
Азар Нафизи
... властта, каквото и да се говори, макар и вредна за душата, винаги е много полезно за нервите.
Берил Бейнбридж
Като съвременен човек, аз съм убеден, че съюзът с противоположният пол е желателен не само за целите на продължение на рода, но има своето благотворно влияние на душата.
Берил Бейнбридж
Когато една душа се издигне, се издига цялото човечество.
Бернар Вербер
Рецепта на душата: поначало човешката душа се определя от три фактора - наследственост 25%, карма 25%, свободен избор 50%.
Бернар Вербер
Ревността предизвиква злонамереност и враждебност дори в най-чистите и доброжелателни души.
Бернардо Гимараес
Любовта означава: да осигури друго пространство, в което неговата Душа търси своя път.
Берт Хелингер
Голямата душа се движи само в една посока и това е да обедини това, което е направено отделно.
Берт Хелингер
Сякаш частица от душата ми беше изгубена, празна и сега е изпълнена със светлината на милион звезди.
Бет Ревис
Предишна
1
...
50
51
(Текуща)
52
...
79
Следваща