Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 5
За да разберете, имат ли животните душа, самите вие трябва да имате душа.
Алберт Швайцер
Танците са част от моята душа. Аз обичам да танцувам и това прави хората и мен щастливи.
Джон Траволта
Както душата вижда сънища, тя е театър, актьори и публика.
Джоузеф Адисън
Понякога е трудно да се намери по-мрачно място от нашите собствени мисли - тази безлунна полунощ на душата.
Дийн Кунц
Душата винаги трябва да бъде открита и готова да възприеме опита на екстаза.
Емили Дикинсън
В очите се отразява душата. В езика се отразява обществото...
Жул Ренар
Тъжната душа може да те убие по-бързо от болест.
Джон Стайнбек
Прекрасна есен! Самата ми душа е сякаш съединена с нея и ако бях птица, бих летяла над земята, търсейки непрекъсната есен.
Джордж Елиът
Любовта се превръща в морален грях, когато стане основно занимание. Тя отслабва ума и заставя душата да деградира.
Клод Адриан Хелвеций
Желанието е движеща сила на душата; душата, лишена от желания, закърнява. Трябва да желаеш, за да действаш, и да действаш, за да бъдеш щастлив.
Клод Адриан Хелвеций
Този, който дълбоко изследва своята душа, толкова често се хваща в грешки, че по неволя става скромен. Той вече не се гордее със своята просветеност и не счита себе си за нещо повече от другите.
Клод Адриан Хелвеций
Желанието за успех е като смазка за тайната проституция на душата.
Норман Мейлър
Обикновените богатства могат да бъдат откраднати, истинските - не. В Душата ти има безкрайно ценни неща, които не могат да ти бъдат отнети!
Оскар Уайлд
Мястото, от което да започнете да подобрявате света, е вашата собствена душа, глава и ръце.
Робърт М. Пърсиг
Животът бие и разрушава душата и изкуството ви напомня, че имате такъв.
Стела Адлер
Свирене на пиано - движение на пръстите на ръцете; изпълнение на пиано - движение на душата. Обикновено чуваме само първото.
Антон Рубинщайн
Всяка трохичка опит е храна за ненаситната душа на художника.
Антъни Бърджес
Ясна и сладка е душата ми, и ясна и сладка е всичко, което не е моя душа.
Уолт Уитман
Ласкателството облича слабата душа, безпомощният ум, порочният характер.
Френсис Бейкън
Когато работя, трябва да бъде замислено с огън в душата, но изпълнено с клиническа прохлада.
Жоан Миро
Един от най-разочароващите неща с които можеш да се сблъскаш: да направиш една грешка - и десет хиляди души хвърлят камъни по теб.
Хю Лори
Трудолюбие - душа на всяко дело и залог за благосъстояние.
Чарлз Дикенс
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
79
Следваща