Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 4
Дори и недостатъците могат да се харесват, ако в тях се е проявила душата.
Жозеф Жубер
Талантът на великите души е да откриват великото в другите хора.
Николай Карамзин
Вероятно най-голямата вреда от огромното богатство е тази, която ние, хората със средни възможности, сами си причиняваме, позволявайки такива пороци като завистта и ненавистта да навлязат дълбоко в нашите души.
Теодор Рузвелт
От страданието са се появили най-силните души; най-масовите герои са изпечени с белези.
Джубран Халил Джубран
Душите побеждават не с оръжие, а с любов и великодушие.
Барух Спиноза
Обичам те до дълбочината и широтата и височината, до която може да достигне душата ми.
Елизабет Браунинг
Разочарованието е вид фалит - фалит на душа, която изразходва твърде много надежда и очакване.
Ерик Хофер
Прекомерната гордост я носи нищожната душа.
Иван Тургенев
Когато вие правите нещата с цялата си душа и с всичко, което е благородно във вас, вие ще намерите вашият партньор.
Камий Писаро
...Щастието не е живот без грижи и печал, щастието е състояние на душата.
Феликс Дзержински
В твореца има двама души - поет и занаятчия. Един се ражда поет, а друг става занаятчия.
Емил Зола
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
Най-мощното оръжие на земята е пламтящата човешката душа.
Фердинанд Фош
Докато човек не е обичал животно, част от неговата душа остава несъбудена.
Анатол Франс
Никъде човек не може да намери по-тихо или безпроблемно отстъпление, отколкото в собствената си душа.
Марк Аврелий
Не мъчи безмерно душата си всеки час на търсене в света на власт и богатства.
Абдурахман Джами
Всяка душа е едно малко тайно общество.
Марсел Жуандо
Музиката изпълва безкрайността между две души.
Рабиндранат Тагор
Историята на всяка страна започва в душата на някой мъж или някоя жена.
Уила Катър
Истински благородния човек не се ражда с велика душа, но прави сам себе си толкова великолепен със делата си.
Франческо Петрарка
Винаги съм вярвала, че ако желаеш нещо с цялото си сърце и душа, ти задължително ще го получиш.
Вивиан Лий
В душата, както и тялото, има своя гимнастика, без която душата изнемощява, изпада в апатия от бездействие.
Висарион Белински
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
79
Следваща