Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 33
Каква е ползата от това, когато човек придобие целия свят, ако той изгуби собствената си душа?
Джон Фанти
Каква е любовта на истината и радостта от истината, ако не и дъхът на живота, даден на душата от Бога на истината?
Джордж Макдоналд
Сърцето на войника, войнишкият дух, душата на войника са всичко.
Джордж Маршал
Президентът - това не е принц и не е римски папа. Той не е длъжен да търси път към човешките души.
Джордж Уокър Буш
Задача на всяка душа е непрестанно самоусъвършенстване. Душата която достигне пълно съвършенство, се съединява с Бог, който я е създал.
Едгар Кейси
...един поглед на идеала взема превес над злото в душата!
Едмон Ростан
Дълбоко в душата си мъдреца знае тази истина: единствения способ да помогнеш на себе си е да помогнеш на други хора.
Елберт Хъбард
Прекрасните души се спасяват сами, чрез своята мъдрост и милосърдие.
Емил Зола
Душата ще намери сродна душа.
Емили Дикинсън
Равнодушие - тежка болест на душата.
Алексис дьо Токвил
Моралът е душата на историята.
Жозеф Жубер
Добре е, когато живота е радостен, плътта удовлетворена, храната вкусна и изобилна, душата е спокойна, добре е когато любовта е щастлива...
Жоржи Амаду
От всички живописни школи, независимо от техния характер, винаги трябва да бъдат такива, че техните произведения да вълнуваш душата, да въздигат и просвещават ума.
Йожен Дьолакроа
Книгите са като огледала: в тях се отразява това, което ви е на душата.
Карлос Руис Сафон
Да си позволявате насмешка над децата е почти престъпление. То оставя в душата на детето незаличими следи, които влияят на неговите навици и постъпки в зрелият живот.
Алфред Адлер
В дълбочината на душата ние съчувстваме на престъпника, понеже той е извършил постъпки, за които ние само мечтаем.
Катрин Ан Портър
Осъзнаването на това, че съм ирландец винаги е било част от мен и моята душа.
Колин Фарел
Един от онези необичайни дни, които осмисляха множеството обикновени дни. Ню Йорк имаше начин да направи това. От време на време градът разтърсваше душата си. Той те нападна с образ, или ден, или престъпление, или ужас, или красота, толкова трудна за обвиване на ума ти, че трябваше да поклатиш глава в недоверие.
Колъм Маккан
Всеки, който направи нещо за удоволствие, за да се отдаде на егоистичната си душа, със сигурност ще гори в Ада.
Лени Брус
Няма да позволя на политическа партия да ми казва как да живея, кога да умра или в какво да вярвам. Душите ни са свързани с вселената, но ние никога не можем да видим небето, защото нашата плът ни свързва със земята и хората около нас . Но когато хората около вас изгубят волята си да бъдат свободни, тогава земята се превръща в ад.
Ма Дзиен
Това, че показах на хората тялото си без дрехи, не означава, че съм показала всеки сантиметър от душата си.
Мадона
Любовта е стремежът да се опознае душата чрез тялото, както би казал Платон, ако беше Давидович.
Аркадий Давидович
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
79
Следваща